Rukiinen Savukalapiirakka

Rukiinen Savukalapiirakka

Pakasteena myytävä suolainen Pyöreä Piirakkataikina on kasvimargariinilla leivottu pyöreän muotoinen taikina ja Ruis-Kaura Piirakkataikina on voilla täysjyväjauhoihin leivottu taikina. Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, vuokaa ei tarvitse erikseen voidella. Piirakkaa on myös helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta. Erilaisin tuorejuustoin saat hieman eri makua piirakkaan.

pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
tai Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
Täyte:
200gkylmäsavulohta tai muuta savukalaa suikaleina tai savumuikkuja kokonaisina
2sipulia varsineen
2munaa
dl(kevyttä) ranskankermaa
100gpaprikatuorejuustoa
1tlsitruunapippuria
1-2rkltuoretta hienonnettua timjamia tai tilliä
1punainen suippopaprika
1keltainen suippopaprika

Valmistusohje

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä päälle osa savukalasuikaleista ja paistettua sipulia sekä puolet molemmista paprikoista kuutioina. Sekoita munat, ranskankerma ja tuorejuusto sekä mausteet ja levitä vuokaan. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika. Koristele valmis piirakka paprika- ja sipulirenkailla sekä tee savukalasta ruusuke (tai keko) keskelle. Lisää vielä hentoja timjaminoksia. Katso myös maukas Lohipiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia lohipiirakkareseptejä.

VINKKI: Onnistuu myös valutetuilla katkaravuilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)