Rukiin maku sopii hyvin yhteen puolukoiden kanssa. Tässä piirakkapohjaan on käytetty Myllyn Paras Ruisjauhoja ja Ruishiutaleita. Voit myös valmistaa pohjan helpommin valmiina pakasteena myytävästä Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinasta (1 pkt = 380 g).

Sekoita tuoreet tai jäiset puolukat paistonkestävään hilloon. Paistonkestävä hillo/marmeladi tuo samalla makeuden ja sitoo marjat, niin että marjojen nesteet eivät valu piirakan reunojen ylitse.

Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm, noin 10 annosta

Tai itse tehty taikina:
100
g
margariinia tai voita
1
dl
fariinisokeria
1
muna
1
tl
leivinjauhetta
Täyte:
100
g
paistonkestävää marjahilloa
3-4
dl
puolukoita tai 1 pss pakastepuolukoita jäisinä (200 g)
Muruseos:
50
g
voi- tai margariinisulaa
1
dl
fariinisokeria

Ohje

  1. Jos käytät valmistaikinaa, sulata se ja painele voidellun ja ruishiutaleilla leivitetyn piirakkavuoan pohjalle. Jos teet taikinan itse, vaahdota rasva ja sokeri, lisää muna sekaan hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe ruisjauhoihin ja lisää jauhoseos ja hiutaleet taikinaan. Painele taikina kostutetuin käsin voidellun ja ruishiutaleilla leivitetyn piirakkavuoan pohjalle.
  2. Levitä päälle tuoreet tai jäiset puolukat, jotka olet sekoittanut paistonkestävään hilloon. Sekoita sulatettuun rasvaan sokeri ja ruishiutaleet ja ripottele muruseos puolukoiden päälle.
  3. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 min. Nauti sellaisenaan, kermaviilin, smetanan, vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

VINKKI: Kuvassa pohjataikinaa on jätetty hieman koristeeksi (5 sydäntä) piirakan päälle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.