Rukiinen puolukkatorttu

Rukiinen puolukkatorttu

Rukiin maku sopii hyvin yhteen puolukoiden kanssa.

Tässä piirakkapohjaan on käytetty Myllyn Paras Ruisjauhoja ja Ruishiutaleita.

Voit myös valmistaa pohjan helpommin valmiina pakasteena myytävästä Myllyn Paras Ruistaikinasta (1 pkt = 500 g) tai Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinasta (1 pkt = 380 g).

Sekoita tuoreet tai jäiset puolukat paistonkestävään hilloon.

Paistonkestävä hillo/marmeladi tuo samalla makeuden ja sitoo marjat, niin että marjojen nesteet eivät valu piirakan reunojen ylitse.

piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm, noin 10:lle
1kplMyllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina (380 g)
tai Ruistaikina (500 g)
Tai itse tehty taikina:
100gmargariinia tai voita
1dlfariinisokeria
1muna
dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
1tlleivinjauhetta
1dlMyllyn Paras Ruishiutaleita
Täyte:
100gpaistonkestävää marjahilloa
3-4dlpuolukoita tai 1 pss pakastepuolukoita jäisinä (200 g)
Muruseos:
50gvoi- tai margariinisulaa
1dlfariinisokeria
2dlMyllyn Paras Ruishiutaleita

Valmistusohje

Jos käytät valmistaikinaa, sulata se ja painele voidellun ja ruishiutaleilla leivitetyn piirakkavuoan pohjalle. Jos teet taikinan itse, vaahdota rasva ja sokeri, lisää muna sekaan hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe ruisjauhoihin ja lisää jauhoseos ja hiutaleet taikinaan. Painele taikina kostutetuin käsin voidellun ja ruishiutaleilla leivitetyn piirakkavuoan pohjalle. Levitä päälle tuoreet tai jäiset puolukat, jotka olet sekoittanut paistonkestävään hilloon. 

Sekoita sulatettuun rasvaan sokeri ja ruishiutaleet ja ripottele muruseos puolukoiden päälle. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 min. Nauti sellaisenaan, kermaviilin, smetanan, vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

VINKKI: Kuvassa pohjataikinaa on jätetty hieman koristeeksi (5 sydäntä) piirakan päälle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Tosi hyvänmakuista ja terveellistä. Hyvä kun ei tarvitse käyttää valkoisia vehnäjauhoja.
Reseptin mukaan tehty puolukkatorttu on erittäin hyvää!
Entä minne hillo pannaan??
Kun käytät makeaa hilloa ja sekoitat sen puolukoiden joukkoon, et tarvitse käyttää sokeria. Terv.Kuluttajaneuvonta