Ruispiirakka kesäkasviksilla

Ruispiirakka kesäkasviksilla
pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
Täyte:
2-3rklvoita
2-3sipulia varsineen
500gvihreitä kasviksia, esim. parsakaalin kukintoja, sokeriherneenpalkoja, fenkolia, kesäkaalia ja/tai vihreää parsaa
250gricotta- tai tuorejuustoa
dlkolmen juuston ruokakermaa tai soijakermaa
2munaa
1-2tl(yrtti)suolaa
1tlsitruunapippuria
1rskirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Ota pakastetaikinapohja sulamaan. Paista sillä aikaa pannulla voissa sipulit ja puhdistetut kasvikset, esim. pienet parsakaalin kukinnot, suikaloitu fenkoli ja/tai kesäkaali, sokeriherneet ja/tai kuoritut ja pilkotut parsan palat (n. 4-5 cm). Ota pannu pois liedeltä. Taputtele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, vuokaa ei tarvitse voidella. Levitä piiraan pohjalle paistettu sipuliseos ja kasvikset. Sekoita ricotta- tai tuorejuusto, kerma, munat ja mausteet. Kaada täytteiden päälle. Jaa päälle kauniisti kirsikkatomaatteja puolikkaina. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30-40 min. Koristele basilikanlehdin tai basilikasilpulla.

VINKKI: Voit käyttää piirakkaan myös tuntemiasi luonnon yrttejä: esim.  pientä nokkosta, voikukkaa, puna- tai valkoapilaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)