Ruispiirakka kesäkasviksilla

1 | pkt | Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g) |
Täyte: | ||
2-3 | rkl | voita |
2-3 | sipulia varsineen | |
500 | g | vihreitä kasviksia, esim. parsakaalin kukintoja, sokeriherneenpalkoja, fenkolia, kesäkaalia ja/tai vihreää parsaa |
250 | g | ricotta- tai tuorejuustoa |
2½ | dl | kolmen juuston ruokakermaa tai soijakermaa |
2 | munaa | |
1-2 | tl | (yrtti)suolaa |
1 | tl | sitruunapippuria |
1 | rs | kirsikkatomaatteja |
tuoretta basilikaa |
Valmistusohje
-
Ota pakastetaikinapohja sulamaan.
-
Paista sillä aikaa pannulla voissa sipulit ja puhdistetut kasvikset, esim. pienet parsakaalin kukinnot, suikaloitu fenkoli ja/tai kesäkaali, sokeriherneet ja/tai kuoritut ja pilkotut parsan palat (n. 4-5 cm). Ota pannu pois liedeltä.
-
Taputtele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, vuokaa ei tarvitse voidella.
-
Levitä piiraan pohjalle paistettu sipuliseos ja kasvikset. Sekoita ricotta- tai tuorejuusto, kerma, munat ja mausteet. Kaada täytteiden päälle. Jaa päälle kauniisti kirsikkatomaatteja puolikkaina.
-
Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30-40 min. Koristele basilikanlehdin tai basilikasilpulla.
VINKKI: Voit käyttää piirakkaan myös tuntemiasi luonnon yrttejä: esim. pientä nokkosta, voikukkaa, puna- tai valkoapilaa.
Kommentoi reseptiä