Ruiskeksit ruisjauhoista

Ruiskeksit ruisjauhoista

Tee juhliin myös jotain terveellistä, sillä aina löytyy vieraita, jotka arvostavat täysjyvää. Rehelliset raaka-aineet takaavat aidon lopputuloksen. Paista riittävästi, jolloin saat hieman ruskeaa väriä pintaan ja keksit saavat makua. Voit tehdä piparimuoteilla myös sydämiä tms. muotoja.

25-30 kpl
4dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
3dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
1tlsuolaa
1rklkuminaa
dlmaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
100g(laktoositonta) voita sulatettuna

Valmistusohje

Sekoita ensin kuivat ainekset keskenään kulhossa. Lisää maito ja sula voi sekaan ja sekoita sen verran, että taikina on tasaista. Kaaviloi taikina ohueksi levyksi, pistele haarukalla tiheästi ja leikkaa taikinapyörällä 6 x 6 cm:n neliöiksi. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min sen verran, että keksit saavat hieman ruskehtavaa väriä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Toimiiko hiivaleipäjauhojen sijasta jotkin muut jauhot? Miten käyttäytyy esimerkiksi ihan vehnäjauho?
Hiivaleipävehnäjauhojen tilalla voi käyttää puolikarkeita vehnäjauhoja. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Voisi melkein antaa reseptistä kympin! Suorastaan ihania. Käytin voin sijaan rypsiöljyä, saattoi antaa hieman rapeutta. (Varmaksi en voi sanoa, koska en kokeillut voita.) Hieno resepti, erityisesti äiti ihastui ikihyviksi maisteltuaan keksejä. ~Nuori leipuri~