Ruishiutalesämpylät

Myllyn Paras
1 t 10 min, josta valmisteluaika 20 min
noin 20 kpl
½lpiimää, maitoa, porkkanamehua tai vettä
50ghiivaa
4dlMyllyn Paras Ruishiutaleita
tai KARU Pikakaura-Ruishiutaleita
1rklsiirappia tai hunajaa
1-2tlmineraalisuolaa
6-8dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
50grypsiöljyä, sulaa voita tai margariinia

Valmistusohje

  1. Tee ensin taikinajuuri, joka antaa sämpylöille makua. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää ruishiutaleet ja siirappi tai hunaja.

  2. Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen) n. 20 min ajaksi. Kun seos kuplii, lisää loput aineet ja alusta pehmeäksi taikinaksi.

  3. Leivo taikina heti sämpylöiksi ja kohota sämpylöitä peitettynä lämpimässä paikassa. Voitele vedellä ja ripottele sämpylöiden pinnalle hiutaleita ennen paistoa.

  4. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min. Ruishiutalesämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Jos käytän tuorehiivaa (2ps=50 gr tuoretta hiivaa?) niin. (Vaihe 1) sekoitanko ruishiutaleihin ja lisään viileätä nestettä ja hunajaa.?
Sämpylätaikinaan riittää 1 pussi kuivahiivaa/ 0,5l nestettä. Sekoita kuivahiiva puoleen desilitraan jauhoja ja sekoita juureen ohjeen mukaan. Käytä hieman lämpimämpää nestettä (n. 42 asteista), jotta kuivahiiva alkaa toimimaan. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Herkkusämpylöitä tuli! Maistuvia ja ihanan pehmeitä.
Erittäin hyviä sämpylöitä! Tästä tuli meidän perheen suosikkisämpyläohje.