Ruishiutalesämpylät

1 t 10 min, josta valmisteluaika 20 min
noin 20 kpl
½ | l | piimää, maitoa, porkkanamehua tai vettä |
50 | g | hiivaa |
4 | dl | Myllyn Paras Ruishiutaleita |
tai KARU Pikakaura-Ruishiutaleita | ||
1 | rkl | siirappia tai hunajaa |
1-2 | tl | mineraalisuolaa |
6-8 | dl | Myllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja |
50 | g | rypsiöljyä, sulaa voita tai margariinia |
Valmistusohje
-
Tee ensin taikinajuuri, joka antaa sämpylöille makua. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää ruishiutaleet ja siirappi tai hunaja.
-
Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen) n. 20 min ajaksi. Kun seos kuplii, lisää loput aineet ja alusta pehmeäksi taikinaksi.
-
Leivo taikina heti sämpylöiksi ja kohota sämpylöitä peitettynä lämpimässä paikassa. Voitele vedellä ja ripottele sämpylöiden pinnalle hiutaleita ennen paistoa.
-
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min. Ruishiutalesämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina.
Reseptin ominaisuudet
Kommentit (5)
Tosi maukkaita ja pehmeitä. Suosittelen!
Jos käytän tuorehiivaa (2ps=50 gr tuoretta hiivaa?) niin. (Vaihe 1) sekoitanko ruishiutaleihin ja lisään viileätä nestettä ja hunajaa.?
Sämpylätaikinaan riittää 1 pussi kuivahiivaa/ 0,5l nestettä. Sekoita kuivahiiva puoleen desilitraan jauhoja ja sekoita juureen ohjeen mukaan. Käytä hieman lämpimämpää nestettä (n. 42 asteista), jotta kuivahiiva alkaa toimimaan. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Herkkusämpylöitä tuli! Maistuvia ja ihanan pehmeitä.
Erittäin hyviä sämpylöitä! Tästä tuli meidän perheen suosikkisämpyläohje.
Kommentoi reseptiä