Ruis- ja Voitaikinatikut

Ruis- ja Voitaikinatikut
25 min, josta valmisteluaika 15 min
noin 25-30 kpl kumpaakin
1pktMyllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura piirakkataikinaa (380 g)
1pktMyllyn Paras Voitaikinaa (250 g)
Voiteluun:
munaa
Pinnalle:
2rklkuminaa (rukiisiin)
100gsinihomejuustomurua (voitaikinaisiin)
Lisäksi:
dippikastiketta

Valmistusohje

Sulata taikinoita sen verran, että saat kaulittua pyöreän taikinan neliön muotoon ja leikattua molemmista taikinoista terävällä veitsellä ohuita pitkiä suikaleita. Kieputa suikaleet löysille kierteille. Kastele kierteet munamassassa (lautasella) ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille.

Ripottele rukiisten tikkujen pinnalle kuminaa ja voitaikinaisten päälle sinihomejuustomurua. Paista tankoja 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia kauniin värisiksi.

Tarjoile sellaisenaan naposteltavina paloina tai dippikastikkeen kanssa. Dippikastikkeeksi sopivat valmiit kastikkeet, guacamole, maustettu kermaviili yms.

VINKKI: Jos haluat vähemmän tikkuja. käytä vain osa taikinasta ja säästä loput seuraavaa kertaa varten.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)