Rikkaat korvapuustiritarit kardemummarahkalla, marjoilla ja kinuski-suolapähkinäkastikkeella

Rikkaat korvapuustiritarit
  • Rikkaat ritarit ovat muunnos leipävanukkaasta eli köyhistä ritareista.
  • Rikkaat ritarit on suunniteltu nykytrendeille. Resepti valmistuu nopeasti, kun pohjana on käytetty pakasteena ostettuja korvapuusteja, jotka on ensin paistettu.
  • Osan korvapuusteita voi syödä sellaisenaan ja lopuista voi valmistaa seuraavana päivänä jäkiruokaa eli näin pussillinen pullia ei ole liian iso määrä pieneen talouteen.
  • Ritareihin sopii kuivahtanut korvapuusti, jolloin munamaito imeytyy siihen ja mehevöittää pullan.
n. 4:lle
½ps Korvapuusti 560 g
Kostutus:
1dlmaitoa tai maitojuomaa
1muna
1/3tlsuolaa
1rklsokeria
1tlvaniljasokeria
Paistamiseen:
30gvoita
Kardemummarahka:
1dlvaahtoutuvaa kermaa
2rklsokeria
½tlkardemummaa
1dlmaitorahkaa
Marjat:
4rklmansikkahilloa
3dlmarjoja: mustikoita, vadelmia, herukoita, mansikoita
Kinuski-suolapähkinäkastike:
1dlkinuskikastiketta
½dlsuolapähkinöitä

Valmistusohje

Paista korvapuustit pakkauksen ohjeen mukaan. Nauti osa juuri paistetuista korvapuusteista tuoreena. Valmista lopuista korvapuusteista köyhiä ritareita esimerkiksi seuraavana päivänä.

Valmistele kardemummarahka etukäteen: vispaa kerma vaahdoksi, sekoita rahka joukkoon, mausta sokerilla ja kardemummalla.

Halkaise korvapuustit.

Mittaa kippoon maito, muna, suola, sokeri ja vaniljasokeri, sekoita nämä. Kostuta korvapuustin puolikkaat maustetussa maidossa hyvin molemmin puolin.

Kuumenna voi paistinpannussa ja paista siinä kostutetut korvapuustiviipaleet kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Pannun ei tarvitse olla liian kuuma, jotta pullan pinnat eivät pala.

Pilko suolapähkinöitä ja sekoita ne kinuskikastikkeeseen.

Kokoa annos heti pullien paistamisen jälkeen isoon kulhoon: laita pohjalle paistetut pullat, lusikoi päälle mansikkahilloa, marjoja ja rahkavaahtoa ja levitä kinuksi-suolapähkinäkastiketta lopuksi raidoiksi pinnalle.

Vinkki: Syksymmällä voit käyttää annokseen puolukoita ja talvella pakastemarjoja tai kuutioitua tuoretta luumua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)