Rasvaton vadelmatorttu

Rasvaton vadelmatorttu
piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm, noin 10:lle
2munaa
½dlsokeria
1dlMyllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
1banaani
Kostutukseen:
n.1dlvadelmamehua
Kypsän tortun päälle:
1+1dlvadelmamehua
1dlhyytelösokeria
2dlvadelmasosetta tai -hilloa
n.5dlvadelmia

Valmistusohje

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä munavaahtoon. Lisää joukkoon haarukalla hienonnettu banaani ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun, hiutaleilla leivitettyyn isohkoon piirakkavuokaan. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min. Anna jäähtyä.

Kostuta piirakkapohja mehulla. Kiehauta kattilassa 1 dl vadelmamehua, sekoita siihen 1 dl hyytelösokeria, anna seoksen kiehahtaa. Kaada hyytelömehu mukiin, jossa on 1 dl kylmää vadelmamehua ja anna jäähtyä. Levitä sillä aikaa täyte tortulle.

Levitä kostutetulle torttupohjalle vadelmasose / -hillo. Levitä sen jälkeen tortulle marjat. Lusikoi jäähtynyttä hyytelömehua tasaisesti tortun pinnalle.  Laita torttu jääkaappiin hyytymään.

VINKKI: Vadelmien tilalla voi käyttää mansikoita + mansikkamehua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)