Rasvaton Mustikkatorttu

Rasvaton Mustikkatorttu

Tämä raikas tortturesepti sopii mainiosti sekä tuoreille että pakastimesta löytyville
mustikoille.

Tortussa on rasvaton pohja ja lisäksi se on kuitupitoinen - pohjaan on
lisätty Myllyn Paras Kuidukas Leseseosta, joka sisältää kauran, rukiin ja vehnän
leseitä.

Päälle marjat ja voit nautiskella torttua hyvällä omallatunnolla.

Rasvaton mustikkatorttu on kuitupitoinen ja laktoositon, eikä ohjeessa ei ole käytetty rasvaa.

piirakkavuoallinen, halkaisija 28-30 cm, noin 10:lle
2munaa
½dltummaa sokeria
½dlMyllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta
1dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
tai Sämpyläjauhoseosta
1tlleivinjauhetta
1banaani
Kostutukseen:
n.1dlmarjamehua
Kypsän tortun päälle:
1+1dlmustikka- tai marjamehua
1dlhyytelösokeria
2dlmustikkasosetta tai -hilloa
n.5dlmustikoita

Valmistusohje

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä
vaahtoon. Lisää joukkoon haarukalla hienonnettu banaani ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun, leseillä leivitettyyn piirakkavuokaan. Paista
200-asteisen uunin keskitasolla n.10 min. Anna jäähtyä. Kostuta piirakkapohja
mehulla.

Kiehauta kattilassa 1 dl mehua, sekoita siihen 1 dl hyytelösokeria, anna
seoksen kiehahtaa. Kaada hyytelömehu mukiin, jossa on 1 dl kylmää mehua ja anna
jäähtyä hieman.

Levitä sillä aikaa torttupohjalle mustikkasose / -hillo. Laita sen jälkeen
tortulle kerros mustikoita niin, että pinta peittyy. Lusikoi hieman
jäähtynyttä hyytelömehua tasaisesti tortun pinnalle. Laita torttu jääkaappiin
hyytymään.

VINKKI: Mustikoiden tilalla voi käyttää vadelmia +
vadelmamehua tai mansikoita + mansikkamehua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)