Rapea broilerispagetti

Rapea broilerispagetti
1 t 15 min, josta valmisteluaika 30 min

Herkullinen yhden pannun pasta rakettispagetista. Velmua vaihtelua perinteisen pyhään ja tuikituttuun jauheliha-tomaattikastike-pasta -kolmiyhteyteen.

4:lle
2rkloliiviöljyä
1kgluutonta broilerin paistileikettä
suolaa ja mustapippuria
1iso sipuli pieninä kuutioina
3valkosipulinkynttä hienonnettuna
3rkltomaattipyreetä
2rkltuoreita timjamilehtiä
5dlkiehuvaa kanalientä tai vettä
250gMyllyn Paras Raketti Spagettia
Lisäksi:
50graastettua parmesaania
2palaaviipaletta vaaleaa leipää murusteltuna
½dlhienonnettua persiljaa
tlsitruunankuorta

Valmistusohje

  1. Lämmitä uuni 220-asteiseksi. Varaa uuninkestävä paistokasari tai pata.

  2. Lisää ruokalusikallinen oliiviöljyä kasariin ja kuumenna. Mausta lihat suolalla pippurilla. Ruskista paistit öljyssä huolellisesti molemmin puolin. 

  3. Laske lämpöä ja lisää joukkoon sipulit. Jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä, kunnes sipuli alkaa pehmentyä. Lisää tomaattipyree ja timjami.

  4. Lisää pannulle kiehuva kanaliemi ja spagetti. Sekoita ainekset tasaiseksi liemen joukkoon ja nostele lopuksi broileripalat spagetin päälle. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia kunnes neste on imeytynyt kokonaan pastaan.

  5. Ripottele pinnalle raastettu parmesaani, leipämurut sekä sitruunankuori. Laita kasari takaisin uuniin 4-5 minuutiksi, kunnes pinta on paahtunut ja rapea.  Anna vetäytyä viisi minuuttia ennen tarjoilua.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)