Herkullinen yhden pannun pasta rakettispagetista. Velmua vaihtelua perinteisen pyhään ja tuikituttuun jauheliha-tomaattikastike-pasta -kolmiyhteyteen.

Ainekset 4:lle annosta

2
rkl
oliiviöljyä
1
kg
luutonta broilerin paistileikettä
suolaa ja mustapippuria
1
iso sipuli pieninä kuutioina
3
valkosipulinkynttä hienonnettuna
3
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
tuoreita timjamilehtiä
5
dl
kiehuvaa kanalientä tai vettä
Lisäksi:
50
g
raastettua parmesaania
2
palaa
viipaletta vaaleaa leipää murusteltuna
½
dl
hienonnettua persiljaa
tl
sitruunankuorta

Ohje

  1. Lämmitä uuni 220-asteiseksi. Varaa uuninkestävä paistokasari tai pata.

  2. Lisää ruokalusikallinen oliiviöljyä kasariin ja kuumenna. Mausta lihat suolalla pippurilla. Ruskista paistit öljyssä huolellisesti molemmin puolin. 

  3. Laske lämpöä ja lisää joukkoon sipulit. Jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä, kunnes sipuli alkaa pehmentyä. Lisää tomaattipyree ja timjami.

  4. Lisää pannulle kiehuva kanaliemi ja spagetti. Sekoita ainekset tasaiseksi liemen joukkoon ja nostele lopuksi broileripalat spagetin päälle. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia kunnes neste on imeytynyt kokonaan pastaan.

  5. Ripottele pinnalle raastettu parmesaani, leipämurut sekä sitruunankuori. Laita kasari takaisin uuniin 4-5 minuutiksi, kunnes pinta on paahtunut ja rapea.  Anna vetäytyä viisi minuuttia ennen tarjoilua.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.