Rapea broilerispagetti

Herkullinen yhden pannun pasta rakettispagetista. Velmua vaihtelua perinteisen pyhään ja tuikituttuun jauheliha-tomaattikastike-pasta -kolmiyhteyteen.
2 | rkl | oliiviöljyä |
1 | kg | luutonta broilerin paistileikettä |
suolaa ja mustapippuria | ||
1 | iso sipuli pieninä kuutioina | |
3 | valkosipulinkynttä hienonnettuna | |
3 | rkl | tomaattipyreetä |
2 | rkl | tuoreita timjamilehtiä |
5 | dl | kiehuvaa kanalientä tai vettä |
250 | g | Myllyn Paras Raketti Spagettia |
Lisäksi: | ||
50 | g | raastettua parmesaania |
2 | palaa | viipaletta vaaleaa leipää murusteltuna |
½ | dl | hienonnettua persiljaa |
1½ | tl | sitruunankuorta |
Valmistusohje
-
Lämmitä uuni 220-asteiseksi. Varaa uuninkestävä paistokasari tai pata.
-
Lisää ruokalusikallinen oliiviöljyä kasariin ja kuumenna. Mausta lihat suolalla pippurilla. Ruskista paistit öljyssä huolellisesti molemmin puolin.
-
Laske lämpöä ja lisää joukkoon sipulit. Jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä, kunnes sipuli alkaa pehmentyä. Lisää tomaattipyree ja timjami.
-
Lisää pannulle kiehuva kanaliemi ja spagetti. Sekoita ainekset tasaiseksi liemen joukkoon ja nostele lopuksi broileripalat spagetin päälle. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia kunnes neste on imeytynyt kokonaan pastaan.
-
Ripottele pinnalle raastettu parmesaani, leipämurut sekä sitruunankuori. Laita kasari takaisin uuniin 4-5 minuutiksi, kunnes pinta on paahtunut ja rapea. Anna vetäytyä viisi minuuttia ennen tarjoilua.
Kommentoi reseptiä