Tässä sarvet  eli croissantit on täytetty ensin raakana marmeladilla ja kypsänä rahkalla ja persimonilla (= sharonilla), mutta voit käyttää myös mangoa tai persikkaa.

Helpointa on tehdä sarvet lehtevistä pakastetaikinoista. Lehtevät taikinat paistetaan kuumassa uunissa, 225 asteessa, jotta lehtevyys säilyy. 

Jos haluat tehdä laktoosittomia sarvia, käytä Torttu- tai Lehtitakinaa, voilla leivottu Voitaikina on vähälaktoosista.

Mikäli teet sarvet Lehtitaikinasta, levyt ovat ohuempia ja niitä on paketissa 8 kpl, eli tällöin annoksesta syntyy 16 vähän pienempää sarvea.

Ainekset 10-16 kpl annosta

Täyte ennen uuniin laittoa:
150
g
appelsiinimarmeladia
Kypsien sarvien väliin:
400
g
vaniljarahkaa
½-1
tl
inkivääriä
1
dl
mantelirouhetta
4-5
persimonia tai 2 mangoa viipaleina
Voiteluun ja pinnalle:
munaa
mantelilastuja

Ohje

  1. Leikkaa sulaneet taikinalevyt halki kulmittain kolmioiksi. Venytä kolmiot leveämmiksi kapeasta reunastaan käsin. Levitä niille kauttaaltaan paistonkestävää appelsiinimarmeladia. Kääri kolmiot rullalle aloittaen leveämmästä kohdasta. Käännä sarven malliin.

  2. Voitele munalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15-20 min tai kunnes sarvet ovat kauniin värisiä ja kypsiä. 

  3. Halkaise jäähtyneet sarvet. Sekoita täytteen rahka, inkivääri ja mantelirouhe. Täytä sarvet rahkalla ja hedelmäviipaleilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.