Rahkasarvet

Rahkasarvet
40 min, josta valmisteluaika 20 min
  • Tässä sarvet (croissantit) on täytetty ensin raakana marmeladilla ja kypsänä rahkalla ja persimonilla (= sharonilla), mutta myös mango tai persikka sopivat.
  • Helpointa on tehdä sarvet lehtevistä pakastetaikinoista. Lehtevät taikinat paistetaan kuumassa uunissa, 225 asteessa, jotta lehtevyys säilyy.
  • Mikäli teet sarvet Lehtitaikinasta, levyt ovat ohuempia ja niitä on paketissa 8 kpl, eli tällöin annoksesta syntyy 16 vähän pienempää sarvea.
10-16 kpl
1pktMyllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g)
tai Torttutaikinalevyjä (500 g)
tai Lehtitaikinalevyjä (500 g)
Täyte ennen uuniin laittoa:
150gappelsiinimarmeladia
Kypsien sarvien väliin:
400gvaniljarahkaa
½-1tlinkivääriä
1dlmantelirouhetta
4-5persimonia tai 2 mangoa viipaleina
Voiteluun ja pinnalle:
munaa
mantelilastuja

Valmistusohje

  1. Leikkaa sulaneet taikinalevyt halki kulmittain kolmioiksi. Venytä kolmiot leveämmiksi kapeasta reunastaan käsin. Levitä niille kauttaaltaan paistonkestävää appelsiinimarmeladia. Kääri kolmiot rullalle aloittaen leveämmästä kohdasta. Käännä sarven malliin.

  2. Voitele munalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15-20 min tai kunnes sarvet ovat kauniin värisiä ja kypsiä. 

  3. Halkaise jäähtyneet sarvet. Sekoita täytteen rahka, inkivääri ja mantelirouhe. Täytä sarvet rahkalla ja hedelmäviipaleilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

nimim:ei vanha,mutta paljon nähnyt) Ihanat ohjeet ja pakko on alkaa leipomaan, vaikka voimat ovat vähissä. Jaksan alkaa kokeilemaan jouluksi, että ei aina sitä perinteistä.
Kyllä pidin. Aion toteuttaa itse.