Metsästä kerätyistä tai torilta ostetuista marjoista syntyy helposti ja nopeasti tämä mustikka-vadelmapiirakka. Piirakan täytteeseen voit käyttää joko kermaviiliä, smetanaa, tai kerma-rahkaseosta. Lopputulos on kuitenkin aina pehmeä ja herkullinen.

Ainekset n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka, noin 8 annosta

Täyte:
3
dl
mustikoita (jäisinä, jos pakaste)
2
dl
vadelmia (jäisinä, jos pakaste)
2
dl
kermaviiliä, smetanaa tai kerma-rahkaseosta
1
muna
½-1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä päälle mustikat, vadelmat ja kermaviili smetana tai kerma-rahkaseos, johon on sekoitettu muna ja sokerit.
  2. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

VINKKI: Vaihteluna kermaviilin tilalle voit kokeilla esimerkiksi Philadelphia-tuorejuustoa.

 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.