Pyöreä Vadelmainen Mustikkapiirakka

Pyöreä Vadelmainen Mustikkapiirakka
n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
Täyte:
3dlmustikoita (jäisinä, jos pakaste)
2dlvadelmia (jäisinä, jos pakaste)
2dlkermaviiliä, smetanaa tai kerma-rahkaseosta
1muna
½-1dlsokeria
1tlvaniljasokeria

Valmistusohje

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä päälle mustikat, vadelmat ja kermaviili, johon on sekoitettu muna ja sokerit.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

VINKKI: Vaihteluna kermaviilin tilalle voit kokeilla Philadelphia tuorejuustoa tms. tuorejuustoa.

Katso myös mustikkarahkapiirakkaresepti.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)