Tämä piirakka on tehty kätevästi ja nopeasti valmiiseen suolaiseen Pyöreään Piirakkapohjaan. 

Pohja on tukeva rakenteeltaan mutta ei niin hiivataikinamainen, jolloin siitä on helppo leikata paloja murenematta.

Täytteeksi sopivat suppilovahverojen lisäksi kantarellit tai muut sienet.

Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm annosta

Täyte:
1
rkl
voita
½
l
suppilovahveroita (ja muita syötäviä sieniä)
1
iso punasipuli
½
tl
suolaa
tl
valkopippuria
rakuunaa tai rosmariinia hienonnettuna
½
dl
auringonkukan- tai pinjansiemeniä
2
dl
smetanaa tai kermaviiliä, voi olla laktoositonta
1
muna

Ohje

  1. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Valmista täyte paistamalla sienet ja silputut sipulit pannussa. Lisää siemenet ja mausteet. Paista kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut.

  2. Sekoita erikseen smetanaan tai kermaviiliin muna. Levitä pohjalle paistettu sieni-sipuliseos ja kaada päälle smetana- tai kermaviiliseos.

  3. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30 - 40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.