Sienipiirakan leipominen ei ole vaikeaa, kun käytät valmista Myllyn Paras pyöreää piirakkataikinaa, joka on tarkoitettu suolaisten piirakoiden leivontaan. Taikina vain painellaan vuokaan, vuokaa ei tarvitse edes voidella. Suppilovahveropiirakan helppo ja klassinen resepti kuuluu syksyyn!

Ainekset pyöreä piirakkavuoka (Ø 25-30 cm) annosta

Täyte:
1
l
suppilovahveroita
1
sipuli
½
tl
suolaa
1/3
tl
jauhettua valkopippuria
½
ruukku
lehtipersiljaa hienonnettuna
200
g
kermaviiliä
1
dl
kermaa
2
kananmunaa

Ohje

  1. Painele sulanut Myllyn Paras piirakkataikina tasaisesti piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Valmista täyte siistimällä sienet ja pilkkomalla sipuli hienoksi.
  3. Paista sienet sekä silputut sipulit kuivalla pannulla, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut.
  4. Lisää sienien joukkoon suola ja valkopippuri. Hienonna lehtipersilja ja sekoita se vielä sienten joukkoon.
  5. Mittaa kulhoon kermaviili, kerma ja kananmunat.
  6. Levitä vuokaan puolet paistetusta sieni-sipuliseoksesta ja kaada päälle kermaviili-kananmunaseos. Ripottele vielä täytteen päälle loput sieni-sipuliseoksesta.
  7. Paista suppilovahveropiirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 30-40 minuutin ajan, tai kunnes piirakka on kypsä. Voit suojata tarvittaessa piirakan pintaa foliolla paiston aikana, jotta piirakan pinta ei tummu liikaa.
Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.