Pyöreä Suppilovahveropiirakka

Pyöreä Suppilovahveropiirakka

Tämä piirakka on tehty kätevästi ja nopeasti valmiiseen suolaiseen Pyöreään
Piirakkapohjaan. 

Pohja on tukeva rakenteeltaan mutta ei niin hiivataikinamainen, jolloin
siitä on helppo leikata paloja murenematta.

Täytteeksi sopivat suppilovahverojen lisäksi kantarellit tai muut sienet.

pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
Täyte:
1rklvoita
½lsuppilovahveroita (ja muita syötäviä sieniä)
1iso punasipuli
½tlsuolaa
tlvalkopippuria
rakuunaa tai rosmariinia hienonnettuna
½dlauringonkukan tai pinjansiemeniä
2dlsmetanaa tai kermaviiliä, voi olla laktoositonta
1muna

Valmistusohje

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Valmista
täyte paistamalla sienet ja silputut sipulit pannussa. Lisää siemenet ja
mausteet. Paista kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut. Sekoita erikseen
smetanaan tai kermaviiliin muna. Levitä pohjalle paistettu sieni-sipuliseos ja
kaada päälle smetana- tai kermaviiliseos. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30 - 40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa
paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)