Pyöreä Sieni-fetapiirakka

Pyöreä Sieni-fetapiirakka

Leivo piirakka itse kätevästi Pyöreään Piirakkataikinaan. Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, eikä vuokaa tarvitse erikseen voidella.  Piirakkapohja on helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta.  Onnistuu myös Ruistaikinaan.

Katso video ohjeen alta!

pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 26-30 cm
Pohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
Sienitäyte:
1rklmargariinia tai öljyä
½lsuppilovahveroita, torvisieniä, kantarelleja tai muita sieniä (tai 1 dl kuivattua rouhetta)
1punasipuli
1tlroseepippuria tai rosmariinia
1tlkfetajuustokuutioita (200 g)
1tlkranskankermaa (200 g)
2munaa

Valmistusohje

Levitä sulanut taikina tasaisesti pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Valmista täyte paistamalla sienet ja silputut sipulit pannussa. Paista, kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut. Valitse mausteeksi pippuri tai rosmariini. Sekoita juusto, kerma ja munat. Levitä pohjalle sieni-sipuliseos ja kaada päälle juusto-kerma-munaliemi. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–40 minuuttia.

VINKKI: Voit tehdä piirakan myös pakaste Ruistaikinaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)