Leivo piirakka itse kätevästi Pyöreään Piirakkataikinaan.

Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, eikä vuokaa tarvitse erikseen voidella. Piirakkapohja on helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta. 

Onnistuu myös Ruistaikinaan.

Katso video ohjeen alta, sieni-fetapiiras valmistetaan videon loppupuolella!

Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 26-30 cm annosta

Pohja:
Sienitäyte:
1
rkl
margariinia tai öljyä
½
l
suppilovahveroita, torvisieniä, kantarelleja tai muita sieniä (tai 1 dl kuivattua rouhetta)
1
punasipuli
1
tl
roseepippuria tai rosmariinia
1
tlk
fetajuustokuutioita (200 g)
1
tlk
ranskankermaa (200 g)
2
munaa

Ohje

  1. Levitä sulanut taikina tasaisesti pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

  2. Valmista täyte paistamalla sienet ja silputut sipulit pannussa. Paista, kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut. Valitse mausteeksi pippuri tai rosmariini. Sekoita juusto, kerma ja munat.

  3. Levitä pohjalle sieni-sipuliseos ja kaada päälle juusto-kerma-munaliemi. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–40 minuuttia.

VINKKI: Voit tehdä piirakan myös Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.