Haastoimme Someleipurit 2023 leipomaan suomalaisen kulttuurin päivän kunniaksi kotimaiset perinneherkut uuteen uskoon. Anna Jaatisen (@pilvilinnan_anna) mieleen välähtikin heti, että pulla, jos mikä on monissa muodoissaan jotain hyvin suomalaista. Tämä herkku ei kuitenkaan ole ihan tavallinen kanelikierre, vaan Annan puolukkaiset pullakierteet saavat kaverikseen puolukoita, fariinisokeria ja ruisjauhoja. Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhosta ja Ruisjauhosta leivottu resepti tuo perinteisen pullan tähän päivään, vaikka Annalle perinteistä inspiroituminen onkin jotain uutta: "Olen itse syntynyt Kouvolassa, mutta asunut vähän siellä täällä. En ole oikein ikinä kokenut juuriani mihinkään, minkä vuoksi juuret ja niiden luomat perinteet eivät yleensä näy omassa leivonnassani. Pyrinkin leivonnassa aina kohti uutta ja harvoin nojaan perinteisiin." Leivo sinäkin kotimaiset perinteet uusiksi tällä Annan upealla reseptillä!

Ainekset 18 annosta

Taikina
2,5
dl
täysmaitoa
25
g
tuorehiivaa
1
dl
sokeria
½
tl
suolaa
1
tl
kardemummaa
100
g
huoneenlämpöistä voita
Täyte
75
g
huoneenlämpöistä voita
2
dl
fariinisokeria
200
g
puolukoita
(perunajauhoa)
Pinnalle
kananmuna
raesokeria

Ohje

Taikina

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva maitoon. Lisää joukkoon sokeri, suola ja kardemumma.
  2. Sekoita jauhot keskenään ja lisää vähän kerrallaan taikinaan samalla vaivaten. Lisää huoneenlämpöinen pehmeä voi jauhojen lisäyksen loppupuolella.
  3. Vaivaa taikinaa useita minuutteja joko käsin tai yleiskoneella. Anna taikinan kohota liinan alla noin 15 minuuttia

Täyttäminen

  1. Kauli taikina isoksi levyksi ja voitele levy huoneenlämpöisellä pehmeällä voilla.
  2. Ripottele päälle fariinisokeri ja puolukat. (Tarvittaessa pyöräytä puolukat perunajauhoissa, jottei niistä irtoa niin paljon nestettä.)
  3. Kääri levy rullaksi, leikkaa noin 2 cm paloiksi ja laita palat paperisiin muffinssivuokiin. Kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  4. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista uunin keskitasolla 225 °C asteessa noin 10–12 minuuttia.
Resepti:
Resepti: Myllyn Paras #Someleipurit2023 Anna Jaatinen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.