Puolukka-taatelirieskaset

Puolukka-taatelirieskaset

Onko pakastimessasi puolukoita, jotka ovat jääneet käyttämättä? Entä joulun ajalta taateleita? Tässä ohje käteville rieskasille, joiden maussa yhdistyvät mukavasti hapan ja makea. Puolukka-taatelirieskasten ohje on hiivaton.

noin 20 kpl
3dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
3dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
3tlleivinjauhetta
1-1½tlsuolaa
3dlpuolukoita hieman survottuna
2dltaatelirouhetta
5dl(laktoositonta) puolukkajogurttia
3rklsiirappia tai hunajaa (½ dl)
3rklöljyä tai voisulaa (½ dl)

Valmistusohje

Tästä ohjeesta tulee kaksi pellillistä rieskasia. Mikäli haluat vain pienen annoksen, n. 10 kpl, tee puoli ohjetta. Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja jatka sekoittaen muut aineet (survo puolukoita hieman, leikkaa taatelit rouheeksi) ohjeen järjestyksessä joukkoon. Ota taikinasta lusikalla nokareita leivinpaperille uunipellille väljästi ja levitä ne mataliksi leipäsiksi. Paista n. 10-12 min 225-asteisen uunin keskitasolla, kunnes pinta saa kauniin värin. Nauti sellaisenaan tai esim. tuorejuuston kanssa. Maistuvia myös kylmänä; puolukka ja taateli säilyttävät rieskaset pidempään hyvinä kuin normaalisti itse tehdyt teeleipäset kestävät.

VINKKI: Ohjeen taatelin voi korvata myös rusinoilla, leikkaa ne pieneksi rouheeksi (vähintään rusinat puoliksi). Ja mikäli et halua makeutta, joka ohjeeseen hyvin sopii, voit jättää myös taatelit/rusinat kokonaan pois.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (9)

Sopiiko tähän reseptiin rieskajauho? On kaapissa enkä tiedä mitä voi tehdä tuosta jauhosta. Kiitos.
Myllyn Paras Oy ei valmista rieskajauhoja, joten kyseisen tuotteen ainesosista meillä ei ole tietoa. Mikäli kyseinen jauhotuote sisältää ainakin osittain myös vehnäjauhoa, niin reseptin jauhojen korvaaminen kyseisillä jauhoilla onnistuu todennäköisesti. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Voisiko jogurtin korvata piimällä?
Voi jogurtin korvata piimällä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Voisiko tästä reseptistä muokata jotenkin gluteenittomia rieskoja? Puolukka ja taateli kuulostavat herkullisilta!
Gluteenittomia rieskoja voi tehdä vaihtamalla ruisjauhot esim. tattarijauhoihin ja erikoisvehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Herkkuani
HYVÄ MAKU
hyvä resepti.