Ainekset 1 piiras, halkaisija 25-27 cm annosta

Piirakkapohja:
Täyte:
50
g
voita
1-2
oksaa
rosmariinia
2
punasipulia
n. 500
g
kypsiä punajuurikuutioita tai rosollia
2-3
rkl
hunajaa
1
tl
mustapippuria
150
g
vuohenjuustoa
Lisäksi:
½
dl
juoksevaa hunajaa
2
dl
ranskankermaa
1
oksa
tuoretta tai 1 tl kuivattua rosmariinia

Ohje

  1. Ota pyöreä piirakkataikina sulamaan.
  2. Paista isolla uunikestävällä pannulla silputtu punasipuli voissa ja hienonnetussa rosmariinissa. Lisää joukkoon kypsät punajuurikuutiot tai juureskuutiot tai rosollia, jatka paistamista 5-10 minuuttia, mausta seos mustapippurilla ja hunajalla. Ota pois liedeltä. Lisää vuohenjuustoa lohkoina tai kuutioina.
  3. Kauli taikina ohuemmaksi piirakkavuoan kokoon silikonialustalla tai leivinpaperin päällä. Kumoa se kanneksi pannun päälle ja pistele pinta haarukalla.
  4. Laita piiras paistinpannussa uuniin keskitasolle n. 20 minuutiksi. 
  5. Anna Tarte Tatin -ylösalaisintortun jäähtyä 10 min ja kumoa se vielä lämpimänä tarjoiluvadille. Valele päälle hunajaa.
  6. Tarjoile rosmariinilla ja hunajalla maustetun ranskankerman kera.

VINKKI: Voit korvata vuohenjuuston sinihomejuustolla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Vinkit

Mikäli sinulla ei ole isoa paistinpannua, jonka voi pannunvarsineen laittaa uuniin, voit hyvin paistaa seoksen millä vaan paistinpannulla ja siirtää paistetun ja maustetun punajuuriseoksen piirakkavuoan pohjalle ja levittää taikinan siihen päälle.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.