Punajuuri-vuohenjuusto Tarte Tatin

Punajuuri-vuohenjuusto Tarte Tatin
1 piiras, halkaisija 25-27 cm
Taikinakerros:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen
Täyte:
50gvoita
1-2oksaarosmariinia
2punasipulia
n. 500gkypsiä punajuurikuutioita tai rosollia
2-3rklhunajaa
1tlmustapippuria
150gvuohenjuustoa
Lisäksi:
½dljuoksevaa hunajaa
2dlranskankermaa
1oksatuoretta tai 1 tl kuivattua rosmariinia

Valmistusohje

  • Sulata voi uuninkestävässä paistinpannussa (Ø 24 cm). Lisää hunaja ja timjaminoksat. Sekoita. Lisää etikka ja anna kiehahtaa.
  • Aseta juurekset lomittain pannun pohjalle. Paista keskilämmöllä muutama min.
  • Kauli taikinasta n. 4 mm:n paksuinen pyöreä levy. Leikkaa levystä paistinpannun kokoinen ympyrä.
  • Nosta taikinalevy paistinpannuun juuresten päälle.
  • Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa n. 20 min, kunnes kauniin ruskea.
  • Sulata voi uuninkestävässä paistinpannussa (Ø 24 cm). Lisää hunaja ja timjaminoksat. Sekoita. Lisää etikka ja anna kiehahtaa.
  • Aseta juurekset lomittain pannun pohjalle. Paista keskilämmöllä muutama min.
  • Kauli taikinasta n. 4 mm:n paksuinen pyöreä levy. Leikkaa levystä paistinpannun kokoinen ympyrä.
  • Nosta taikinalevy paistinpannuun juuresten päälle.
  • Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa n. 20 min, kunnes kauniin ruskea.
  • Sulata voi uuninkestävässä paistinpannussa (Ø 24 cm). Lisää hunaja ja timjaminoksat. Sekoita. Lisää etikka ja anna kiehahtaa.
  • Aseta juurekset lomittain pannun pohjalle. Paista keskilämmöllä muutama min.
  • Kauli taikinasta n. 4 mm:n paksuinen pyöreä levy. Leikkaa levystä paistinpannun kokoinen ympyrä.
  • Nosta taikinalevy paistinpannuun juuresten päälle.
  • Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa n. 20 min, kunnes kauniin ruskea.

Ota pyöreä piirakkataikina sulamaan.

Paista isolla uunikestävällä pannulla silputtu punasipuli voissa ja hienonnetussa rosmariinissa. Lisää joukkoon kypsät punajuurikuutiot tai juureskuutiot tai rosollia, jatka paistamista 5- 10 minuuttia, mausta seos mustapippurilla ja hunajalla. Ota pois liedeltä. Lisää vuohenjuustoa lohkoina tai kuutioina.

Kauli taikina ohuemmaksi piirakkavuoan kokoon silikonialustalla tai leivinpaperin päällä. Kumoa se kanneksi pannun päälle, pistele pinta haarukalla ja laita piiras paistinpannussa uuniin keskitasolle n. 20 minuutiksi. 

Mikäli sinulla ei ole isoa paistinpannua, jonka voi pannunvarsineen laittaa uuniin, voit hyvin paistaa seoksen millä vaan paistinpannulla ja siirtää paistetun ja maustetun punajuuriseoksen seoksen piirakkavuoan pohjalle ja levittää taikinan siihen päälle.

Anna Tarte Tatin -ylösalaisintortun jäähtyä 10 min ja kumoa se vielä lämpimänä tarjoiluvadille. Valele päälle hunajaa.

Tarjoile rosmariinilla ja hunajalla maustetun ranskankerman kera.

VINKKI: Voit korvata vuohenjuuston sinihomejuustolla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)