Punainen kana-curry

Punainen kana-curry
40 min, josta valmisteluaika 20 min

Thairuoka ei ole monimutkaista valmistaa, mutta siinä kannattaa panostaa raaka-aineisiin. Näitä raaka-aineita löytyy hyvin varustetuista päivittäistavarakaupoista.

Kalakastikkeen sijasta voi toki käyttää suolaa, mutta kalakastike tuo thairuokiin suolaisuuden lisäksi syvän umamin maun.

Valmista ensin punainen currytahna ja käytä sitä kana-curryn valmistamiseen. Keitä myös riisi etukäteen ja pidä se lämpimässä kunnes curry on valmista.

Katso kaikki Hansin reseptit: #hansinkotona

4-6:lle
Punainen currytahna:
1punasipuli kuorittuna
1sitruunaruoho (ellei löydy, niin älä huolestu, limen mehu riittää)
2-3punaista chiliä
4-5kuorittua ja murskattua valkosipulinkynttä
1rklraastettua inkivääriä
3-4rkltomaattipyreetä
2-3rklketsuppia
½-1tlkuminaa jauhettuna
5-6rklkorianteria silputtuna
valkopippuria maun mukaan
3-4rklkalakastiketta
2-3rklHP-kastiketta tai katkaraputahnaa
2-3rkltummaa sokeria
4-5rklkookosmaitoa
2-3limen mehu
Punainen kana-curry:
3-4rklöljyä
1-2kuorittua ja siivutettua keltasipulia
1-2murskattua ja kuorittua valkosipulinkynttä
100gsuolavedessä esikeitettyä vihreää parsaa kuorittuna ja pilkottuna
3-4rklitse tehtyä punaista currytahnaa
400gmaustamatonta broilerin rintafileetä pilkottuna
4-5rklkookosmaitoa
1-2paksoi-kaalia pestynä ja pilkottuna
4-5rklbasilikaa tai thai-basilikaa
3-4rklkalakastiketta
2-3rkltummaa sokeria tai palmusokeria
limen mehua maun mukaan
3-4rklkorianteria
Kookosriisi:
8dlvettä
2dlkookosmaitoa
3tlsokeria
2tlsuolaa
8dlMyllyn Paras Jasmiiniriisiä 1 kg
1-2limen kuori raastettuna
2rklpannulla paahdettuja seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Punainen currytahna:

  1. Sekoita kuivat aineet ensin morttelissa, tehosekoittimessa tai sauvasekottimella. Riko aineksia niin että maut sekoittuvat.

  2. Lisää kosteat aineet ja sekoita curry tasaiseksi massaksi.

Punainen kana-curry:

  1. Kuumenna öljy ja lisää joukkoon sipuli, valkosipuli, vihreä parsa ja valmistamasi punainen currytahna. Kypsennä 1-2 minuuttia.

  2. Lisää kanapalat, kypsennä 1-2 min.

  3. Lisää kookosmaito, paksoi, mausteet ja sokeri, purista limemehua perään. Lisää tarvittaessa vielä tilkka vettä, mikäli seos on liian sakeaa.

  4. Tarkista maku ja lisää lopuksi yrtit curryn pinnalle.

  5. Tarjoile kookosriisin kera.

Kookosriisi:

  1. Huuhtele tarvittaessa riisi juoksevan veden alla niin, että ylimääräinen tärkkelys irtoaa.

  2. Kaada riisit kattilaan, lisää vesi, kookosmaito, sokeri ja suola sekä raastettu limen kuori. Keitä riisi kypsäksi.

  3. Pidä riisi lämpimässä, kunnes curry on valmista. Mausta paahdetuilla seesaminsiemenillä. Nauti!

Resepti:
Hans Välimäki, Hansin kotona -ohjelmayhteistyö, kuva: Akifoto

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)