Basmatiriisiä ja hapanimelää kanakastiketta

Basmatiriisiä ja hapanimelää kanakastiketta

Kanakastikkeeseen on käytetty värikkäitä raaka-aineita, jotta ruoka olisi houkuttelevampaa juhlavampaankin pöytään. Nopea ja kätevä resepti! Suurustejauheella löydät sopivimman sakeuden kastikkeelle vasta lopussa,  mutta jos käytät suurustamiseen vehnäjauhoja (mieluiten karkeita), sekoita ne ensin tilkkaan nestettä ja lisää vasta sitten "suurustevelli" kastikkeeseen ja anna kiehahtaa. Ohjeen määrät voit kertoa, jolloin saat ruoan vaikka 20:lle (viisinkertainen resepti).

noin 4:lle
3-4dlMyllyn Paras Basmati Riisiä
Kastike:
400gkalkkunan- tai broilerinfileesuikaleita
½purjosipulia
5dlvettä
1-2rklsoijakastiketta
2rkltummaa sokeria tai fariinisokeria
½tlinkivääriä, inkivääritahnaa tai raastettua inkiväärinjuurta
pala chilipalkoa tai chiliä tai chilitahnaa
2paprikaa (keltainen ja punainen)
1tlkananaspaloja liemineen (n. 220 g)
2rklMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja TAI
maissijauhoja

Valmistusohje

Laita vesi kiehumaan ja keitä Basmati Riisi yhtä aikaa, kun valmistat kastikkeen. Paista kastiketta varten fileesuikaleet pannulla tai kasarissa suikaloidun sipulin kanssa. Lisää vesi ja mausteet ja anna kiehahtaa. Suikaloi sillä aikaa paprikat ja lisää ne sekä ananaspalat kastikkeeseen. Saosta kastike suurusteella tai jauholla+vesitilkalla. Tarkista maun voimakkuus mieleiseksi. Tarjoa keitetyn Myllyn Paras Basmati Riisin kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (6)

Hyvää tuli ja oli myös lasten makuun sopivaa. Paprikan korvasin porkkanalla ja laitoin vielä herkkusieniä lisäksi. Hyvää oli, nam.
Tosi hyvä ja helppo ohje! Korvasin purjon sipulilla, soijakastikkeen korvasin kalakastikkeella, maissijauhon korvasin perunajauhoilla. Monet kerrat jo tehnyt tällä ohjeella, aina on onnistunut hyvin!
Nyt löytyi todella hyvä resepti broilerista. Tämä oli se, mitä olin kauan etsinyt. HYVÄÄ, suosittelen.
Todella hyvää ja helppoa! Silmät kiinni kuvittelin syöväni Thaimaassa :)
Ihanaa, nam...
Todella hyvä resepti! Tein itse suurelle porukalle kuusinkertaisen annoksen, jolloin huomasin ananasta ja paprikaa tarvitsevan hieman vähemmän ja vastavuoroisesti mausteita enemmän. Suosittelen!