Pumpernikkelit

Pumpernikkelit
n. 30 kpl
1pktMyllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa (500 g)
tai Perinteinen Piparkakkutaikinaa (500 g)
Punainen pinta:
n.2½dlvaaleanpunaista tomusokeria
1munanvalkuainen
pieniä nonparelleja
Vihreä pinta:
n.3dltomusokeria
hivenvihreää karamelliväriä
1munanvalkuainen
pieniä nonparelleja

Valmistusohje

Levitä taikinalevy/-levyt sulamaan huoneenlämpöön noin 45 minuutiksi. Kauli taikinalevyt n. 2 mm:n vahvuisiksi. Jos taikina tarttuu pöytään, ripottele vähän jauhoja alle. Painele soikealla tai pyöreällä muotilla pyörylöitä taikinaan ja nosta piparit lastalla paistopellille leivinpaperin päälle. Voit toki tehdä muitakin muotoja.  Paista uunin keskitasolla n. 200 asteessa n. 5-7 min. Piparit palavat helposti, joten ole tarkkana. Sekoita tomusokerista ja elintarvikeväristä sekä munanvalkuaisesta kuorrutus. Tee kahta eri väriä. Levitä niistä tasaiset, peittävät pinnat leivonnaisille. Ripottele pinnalle pieniä nonparelleja ennen kuin kuorrutus kovettuu. VINKKI: Tee täytettyjä pumpernikkeli-pipareita: Täyte: n. 200 g vadelma-, lakka- tai kirsikkahilloa tai lemon curdia tai sulatettua tummaa tai valkoista suklaata Levitä täytettä aina kahden pumpernikkelin väliin, kun piparien päällyspinnat ovat kuivuneet kunnolla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)