Ainekset 24 kpl annosta

5
dl
maitoa
1
pala
hiivaa (50g)
tl
suolaa
2
dl
sokeria
1
rkl
hienonnettua kardemummaa
200
g
margariinia tai voita
Täyte:
300
g
maitorahkaa
1
dl
sokeria
1
tl
perunajauhoja
½-1
sitruunan kuoriraaste ja -mehu
Lisäksi:
1
prk
säilykepersikoita (840 g / 470 g)
Pullien voiteluun:
1
kpl
kananmuna

Ohje

Valmista pullataikina huoneenlämpöisistä raaka-aineista. Liuota hiiva lämpimään, noin 40-asteiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti hyvän sitkon aikaansaamiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta kimmoisa, kulhon laidasta irtoava taikina. Peitä ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle, pyörittele pulliksi ja siirrä pullat kahdelle leivinpaperoidulle pellille. Peitä ja kohota.

Sekoita täytteen aineet keskenään. Leikkaa hyvin valutetut persikat lohkoiksi.

Kuumenna uuni 220 asteeseen. Voitele pullat rikkivispatulla kananmunalla.

Paina pulliin syvennys esim. juomalasilla ja annostele täyte ja persikkalohkot syvennyksiin. Paista pullia 12–15 minuuttia uunissa. Tarjoa vastapaistettuina ja hiukan lämpiminä kahvin tai kylmän maidon kanssa. 

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.