Pulleat rahka-persikkapullat

Pulleat rahka-persikkapullat
1 t 20 min, josta valmisteluaika 25 min
24 kpl
5dlmaitoa
1palahiivaa (50g)
tlsuolaa
2dlsokeria
1rklhienonnettua kardemummaa
n. 950gMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja (14-15 dl)
200gmargariinia tai voita
Täyte:
300gmaitorahkaa
1dlsokeria
1tlperunajauhoja
½-1sitruunan kuoriraaste ja -mehu
Lisäksi:
1prksäilykepersikoita (840 g / 470 g)
Pullien voiteluun:
1kplkananmuna

Valmistusohje

Valmista pullataikina huoneenlämpöisistä raaka-aineista. Liuota hiiva lämpimään, noin 40-asteiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti hyvän sitkon aikaansaamiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta kimmoisa, kulhon laidasta irtoava taikina. Peitä ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle, pyörittele pulliksi ja siirrä pullat kahdelle leivinpaperoidulle pellille. Peitä ja kohota.

Sekoita täytteen aineet keskenään. Leikkaa hyvin valutetut persikat lohkoiksi.

Kuumenna uuni 220 asteeseen. Voitele pullat rikkivispatulla kananmunalla.

Paina pulliin syvennys esim. juomalasilla ja annostele täyte ja persikkalohkot syvennyksiin. Paista pullia 12–15 minuuttia uunissa. Tarjoa vastapaistettuina ja hiukan lämpiminä kahvin tai kylmän maidon kanssa. 

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)