Paista runsasproteiiniset herkulliset letut arki-illan iloksi, viikonlopun brunssille tai iltapalaksi.

Proteiinia lettuihin tulee rahkasta, maidosta, kananmunasta ja Myllyn Paras kaurahiutaleista (proteiinia 14 g/100 g) sekä Emännän Täysjyväkaurajauhosta (proteiinia 13 g/100 g). Viimeksi mainitut valmistetaan kotimaisesta täysjyväkaurasta. Nämä proteiiniletut valmistetaan ilman vehnäjauhoja.

Letut toimivat niin suolaisina suolaisin lisukkein (esim. raejuusto) kuin makeina makein lisukkein (esim. vanilja- tai hillarahka).

Ainekset n. 6 isoa tai n. 20 pikkulettu annosta

1
kypsä banaani
3
kananmunaa
200
g
maustamatonta tai maustettua rahkaa
1
dl
maitoa
½
tl
suolaa
(1
tl
vaniljasokeria, kardemummaa (makeisiin) tai yrttimaustetta (suolaisiin))
Paistamiseen:
2
rkl
voita tai margariinia
Lisäksi:
makeisiin: tuoreita marjoja ja vanilja(proteiini)rahkaa tai omenasosetta
suolaisiin: maustettua raejuustoa tai pippuri tmv. tuorejuustoa

Ohje

  1. Mittaa kaikki ainekset kannuun ja sekoita sauvasekoittimella. Vaihtoehtoisesti voit soseuttaa banaanin haarukalla kulhoon, lisätä muut ainekset joukkoon ja vispata ainekset sekaisin tasaiseksi lettutaikinaksi.
  2. Anna taikinan turvota noin 10 minuuttia. Laita lettupannu kuumenemaan ajoissa.
  3. Paista miedolla lämmöllä letut isoiksi, ohuiksi räiskäleiksi tai pieniksi letuiksi molemmilta puolilta lettu- tai paistinpannulla.
  4. Tarjoa sellaisenaan tai letuista riippuen makeiden tai suolaisten täytteiden kanssa. Kun tarjoat letut raejuuston tai (proteiini)rahkan kanssa, saa annoksesta vielä runsaammin proteiinia.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.