Porkkanakakku maistuu yhtä ihanalta milloin tahansa. Joulun ajan porkkanakakkuun voit käyttää mausteeksi myös kanelia tai ripauksen chai-maustetta. Tämä kakku on myös mainio lahjavinkki.

Ainekset 10 annosta

3
kananmunaa
dl
sokeria
2
tl
kanelia
2
tl
leivinjauhetta
dl
rypsiöljyä
3
keskikokoista porkkanaa
Kuorrutus
200
g
tuorejuustoa tai sulatejuustoa
100
g
voita tai margariinia
¾
dl
tomusokeria
1
tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Riko kananmunat kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri, vehnäjauhot, kaneli, leivinjauhe ja rypsiöljy. Sekoita.
  2. Kuori ja raasta porkkanat ja lisää taikinan joukkoon porkkanaraaste.
  3. Sekoita tasaiseksi.
  4. Jaa taikina pitkulaiseen vuokaan tai pyöreään noin 22 cm kakkuvuokaan.
  5. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes taikina ei enää tartu puutikkuun.
  6. Kumoa ja anna jäähtyä.
  7. Valmista kuorrute.
  8. Mittaa tuorejuusto tai sulatejuusto, huoneenlämpöinen voi tai margariini, sekä tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään ja vatkaa tasaiseksi.
  9. Levitä seos porkkanakakun pinnalle tai väliin ja pinnalle.
  10.  Koristele kakku halutessasi mielesi mukaan ja säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
Resepti:
Hellapoliisi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.