Pizzat juuritaikinaan

Katso suosituin pizzareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia pizzoja.

Pizzat juuritaikinaan
3 isoa tai 6 pienempää pizzaa
Taikina:
2dlvettä
2rkloliivi- tai rypsiöljyä
pkthiivaa (n. 15 g)
5dlMyllyn Paras Pizzajauhoja
Vaalea pizzakastike:
200g(kaura)ranskankermaa
1dlpunaista pestoa
1dltuoretta basilikasilppua
1rklkuivattua oreganoa
Täytteet:
"Äijä":
n. 50g salamia ohuina suikaleina
n. 75gkebabsuikaleita
n. 8 jalopenoa
3ananasrengasta kuutioina
"Mutsi":
n. 1dlviipaloituja aurinkokuivattuja tomaatteja
n. 2dlkantarelleja
n. 1dlkukkakaalin kukintoja
1porkkana lastuina
"Juppi":
n. 100gisoja katkarapuja
n. 100gfetajuustoa kuutioina
oliiveja
pinjansiemeniä
Lisäksi:
juustoraastetta, esim. mozzarellaa

Valmistusohje

Mittaa kylmä vesi ja öljy kulhoon, liuota hiiva joukkoon sormin. Lisää pizzajauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi hyvin vaivaten, yleiskone on hyvä apu.

Laita taikina jääkaappiin 1 vrk:ksi, jolloin taikinaan tekeytyy makua.

Jaa taikina 3–6 osaan ja kauli taikinasta mahdollisimman ohuita, pyöreitä pizzapohjia. Laita pohjat uunipellille leivinpaperin päälle. Kohota pohjia liinan alla puolisen tuntia. Valmista pohjien kohotessa vaalea pizzakastike sekoittamalla ainekset keskenään.

Jaa ja levitä kastike pizzapohjille. Levitä jokaiselle pizzalle oma täyte, laita täytettä kohtuullisesti. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Rapeimmat pizzapohjat syntyvät kuumassa pizzauunissa tai mahdollisimman kuuman uunin alaosassa. Voit myös paistaa pizzat 225-asteisessa kiertoilmauunissa 10–15 minuuttia.

VINKKI: Voit valmistaa pizzapohjia nopeasti käyttämällä ohueksi kaulittua suolaista Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa tai Ruokapiirakkataikinaa. Tällöin paistolämmöksi riittää 200 astetta, jotta pohjat eivät kuivu.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)