Taikinajuuri antaa pizzalle mahtavan maun ja rapeuden. Ohje on helppo, tarvitset vain enemmän aikaa kuin tavallisen pizzan teossa. Kannattaa kokeilla - lopputulos on erittäin maukas!

Ainekset 3 isoa tai 6 pienempää pizzaa annosta

Taikina:
2
dl
vettä
2
rkl
oliivi- tai rypsiöljyä
pkt
hiivaa (n. 15 g)
Vaalea pizzakastike:
200
g
(kaura)ranskankermaa
1
dl
punaista pestoa
1
dl
tuoretta basilikasilppua
1
rkl
kuivattua oreganoa
Täytteet:
"Äijä":
n. 50
g
salamia ohuina suikaleina
n. 75
g
kebabsuikaleita
n. 8
jalopenoa
3
ananasrengasta kuutioina
"Mutsi":
n. 1
dl
viipaloituja aurinkokuivattuja tomaatteja
n. 2
dl
kantarelleja
n. 1
dl
kukkakaalin kukintoja
1
porkkana lastuina
"Juppi":
n. 100
g
isoja katkarapuja
n. 100
g
fetajuustoa kuutioina
oliiveja
pinjansiemeniä
Lisäksi:
juustoraastetta, esim. mozzarellaa

Ohje

  1. Tee taikinajuuri. Mittaa kylmä vesi ja öljy kulhoon, liuota hiiva joukkoon sormin. Lisää taikinajuureen pizzajauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi hyvin vaivaten, yleiskone on hyvä apu.

  2. Laita taikina jääkaappiin 1 vrk:ksi, jolloin taikinaan tekeytyy makua.

  3. Jaa taikina 3–6 osaan ja kauli taikinasta mahdollisimman ohuita, pyöreitä pizzapohjia. Laita pohjat uunipellille leivinpaperin päälle. Kohota pohjia liinan alla puolisen tuntia. Valmista pohjien kohotessa vaalea pizzakastike sekoittamalla ainekset keskenään.

  4. Jaa ja levitä kastike pizzapohjille. Levitä jokaiselle pizzalle oma täyte, laita täytettä kohtuullisesti. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Rapeimmat pizzapohjat syntyvät kuumassa pizzauunissa tai mahdollisimman kuuman uunin alaosassa. Voit myös paistaa pizzat 225-asteisessa kiertoilmauunissa 10–15 minuuttia.

VINKKI: Voit valmistaa pizzapohjia nopeasti käyttämällä ohueksi kaulittua suolaista Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa tai Ruokapiirakkataikinaa. Tällöin paistolämmöksi riittää 200 astetta, jotta pohjat eivät kuivu.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.