Pinaattipiirakka Ricotta-Parmankinkkutäytteellä

Pinaattipiirakka Ricotta-Parmankinkkutäytteellä

Leivo tämä italialaistyyppinen piirakka kätevästi Pyöreään Piirakkataikinaan, joka on pyöreän muotoinen laktoositon taikina. Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, vuokaa ei tarvitse erikseen voidella. Piirakkapohja on helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta. Onnistuu myös Ruistaikinaan.

hieman korkeareunainen piirakkavuoka, halkaisija 22-26 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
tai Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
Täyte:
2rkloliiviöljyä
200gpinaatinlehtiä (n. 1 litra)
2sipulia varsineen
(2valkosipulinkynttä hienonnettuna)
(½-1tlsuolaa)
½-1tlmustapippuria rouheena
1rklbasilikaa
100gParmakinkkua suikaleina
200gricottajuustoa kuutioina
2dlparmesaanijuustoa raasteena (1 pss)
1dlkermaa
2munaa

Valmistusohje

Levitä sulanut taikina tasaisesti pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Valmista täyte paistamalla puhdistetut pinaatit ja silputut sipulit pannussa, lisää mausteet. Suolaa täytteeseen tulee jo juustosta ja kinkusta, mutta toki voit lisätä sitä, mikäli haluat selvästi suolaisen täytteen. Ota pannu pois liedeltä, ja sekoita mukaan kinkkusuikaleet ja juustot sekä kerma, johon olet sekoittanut munat. Levitä seos piirakkapohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 35–40 minuuttia.

Vinkki: Voit käyttää pinaatin tilalla nokkosia kesällä.  Hyvää raikkaan salaatin ja valkoviinin, esim. italialaisen Procetton kera.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)