Pikantit juustoleivokset

Pikantit juustoleivokset

Illanistujaisiin pienet suolaiset palat ovat käteviä. Näissä Pikanteissa juustoleivoksissa yhdistyy makea ja suolainen. Taikina vain ensin paistetaan ruudukkona, voideltuna ja juustoraasteella päällystettynä. Täytteet lisätään jäähtyneiden ja halkaistujen taikinapalojen väliin.

noin 60 kpl
1pktMyllyn Paras Lehtitaikinalevyjä (500 g)
munaa voiteluun
juustoraastetta pinnalle
Täyte:
n.200gtuorejuustoa
n.200gmozzarellaraastetta tai fetajuustomurua
1tlsitruunamehua
1tlsitruunapippuria
n.100granskankermaa
Lisäksi väliin:
200gaprikoosimarmeladia

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan, leikkaa terävällä veitsellä jokaiseen hieman kohmeiseen taikinalevyyn 2 x 4 ruudukko. Voitele munalla ja ripottele pinnalle runsaasti juustoraastetta. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 10-15 min kauniin keltaisiksi. Anna jäähtyä ennen täyttämistä. Irrota pikkuneliöt toisistaan vasta jäähtyneinä. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Täytä pikkuleivokset vähän ennen tarjoilua halkaisemalla levyruudut terävällä veitsellä keskeltä halki. Laita jokaiselle veitsen kärjellinen aprikoosimarmeladia ja n. 1-2 rkl juustotäytettä.

VINKKI: Voit tehdä taikinalevyistä leivoksia myös piparimuoteilla, esim. sydämiä, tähtiä tai kuita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Hyvän tuntuinen ohje. Tulos ei ollut hyvä. Ikävä juttu!