Lasagnea valmistetaan usein iso uunivuoallinen, mutta tässä ohjeessa paljastetaan, miten voi valmistaa lasagnea vain yhden hengen annoksen.
Pikalasagnea tehtäessä 2 tavallista lasagnelevyä esikeitetään paistinpannulla kiehuvassa vedessä - tämä nopeuttaa huomattavasti ruoan valmistumista.
Samalla ohjeella voi valmistaa ruokaa kahdellekin, valmistat vain kahteen annosvuokaan molempiin yhden hengen annokset eli tee yhteensä kaksinkertainen annos.
kukka- ja /tai parsakaalia, broccolinia tai parsaa
1
rkl
öljyä
1
dl
tomaattista pastakastiketta, tacokastiketta, ketsuppia ja tomaattia tms.
n. 50
g
kalkkuna tms. leikkelettä kuutioina
30
g
pippurituorejuustoa
2
dl
kermaa ja / tai maitoa
(suolaa, mustapippuria, basilikaa)
n. 2
rkl
juustoraastetta
Ohje
Kuumenna vesi kiehuvaksi paistinpannulla, lisää suola ja öljy. Keitä lasagnelevyt tai minilasagnet kypsiksi eli noin 8 minuuttia – katso, että levyt eivät mene päällekkäin. Valuta vesi pois lasagnelevyistä/minilasagnesta.
Paloittele levyjen/minilasagnen kypsyessä parsakaalit, broccolinit tai parsat pieniksi paloiksi ja paista ne pannulla nopeasti öljyssä. Lisää joukkoon kaikki muut kastikkeen aineet. Maista sopiva vahva maku, sillä pastalevyt/minilasagnet tulevat imemään lasagnessa itseensä makua.
Lusikoi kastiketta voidellun uunin kestävän kulhon tai annosvuoan pohjalle. Nosta kastikkeen päälle puolikas lasagnelevy tai neljäsosa minilasagnea ja sen päälle kastiketta, toista 4 kerrosta, kunnes kaikki ainekset ja kaikki 4 levynpuolikasta/minilasagne on käytetty. Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi pastakastike.
Ripottele pinnalle juustoraastetta. Gratinoi lasagneannosta 250-asteisen uunin toiseksi ylimmällä ritilätason päällä noin 10 minuuttia – tarkista, miten uunisi paistaa, siirrä tarvittaessa kauemmas uunin ylävastuksista.
Tarjoile pikalasagnen kanssa esimerkiksi tomaattilohkoja.