Sinkkupizza

Sinkkupizza
  • Tee yksi iso pyöreä pizza niin, että saat samasta pizzasta kerralla sekä pää- että jälkiruoan.
  • ½ pizzaan tulee suolainen kana-kasvistäyte ja ½ makea marja-pähkinä-suklaatäyte.
  • Käytä leivontaan Myllyn Paras Pizzajauhoja, jolloin pizzataikinaa on helppo käsitellä ja jauhoista leivottu taikina pitää kaulittaessa muotonsa venymättä takaisin.
  • Hiivalla kohotettavan taikinanesteen tulee olla + 37 astetta. Se on lämpimämpää kuin arvaisikaan.
  • Vispaa jauhot ensin puuharukalla nesteeseen, jotta jauhojen tärkkelys saa imeä rauhassa nestettä itseensä. Ota vasta sitten käsi käyttöön ja jaksa vaivata kunnolla taikinaa, jotta saat hyvän sitkon.
  • Kun täytät pizzaa, laita toiselle puolelle suolainen täyte ja toiselle puolelle makea täyte.
  • Paista kaikki yhdellä kertaa kuumassa uunissa.
  • Katso valmistusvideo, jossa esiintyvät Arja Elina Laine ja Huomenta Suomen Eva Kela.
1 iso pizza (halkaisija n. 30 cm)
Pizzapohjat:
dlvettä
1/3pkthiivaa (15 g)
dlMyllyn Paras Pizzajauhoja
Täyte toinen puoli:
100g(musta)pippurituorejuustoa
1-2kesäsipulia varsineen tai n. 10 cm purjosipulia
150-200gpaistettuja, chilillä ja suolalla itse maustettuja broilerinfileepaloja
1pieniparsakaali tai 2 dl sieniä, esim. kantarelleja
2tomaattia
50gpizza- tai emmental-juustoraastetta
tuoretta tai kuivattua oreganoa tai pizzamaustetta
rouhittua mustapippuria
Täyte toinen puoli:
100gvaniljatuorejuustoa
3dlvadelmia ja mansikoita
1dlranskankermaa
2rklinkiväärisiirappia tai vaahteransiirappia
1dlpähkinärouhetta
50gvalkosuklaata raasteena
½rkubasilikaa

Valmistusohje

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää pizzajauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

Valmistele sillä aikaa täyte. Ota tuorejuustot pehmenemään pois jääkaapista. Viipaloi sipulit. Paista broilerinfileepalat ja mausta ne chilillä ja suolalla. Pilko kaali tai sienet ja leikkaa tomaatit viipaleiksi.

Puolita marjat ja rouhi pähkinät karkeiksi paloiksi. Sekoita ranskankermaan inkivääri- tai vaahterasiirappia. Raasta valkosuklaa erikseen.

Pyöritä kohonnut taikina pizzapullaksi ja kauli se isoksi pyöreäksi pizzaksi, joka on n. 30 cm halkaisijaltaan.

Täytä puolikkaat kerrallaan. Levitä pippurituorejuustoa ohuelti toiselle puolelle pizzapohjaa. Levitä päälle sipuliviipaleet, paistetut ja maustetut broilerinpalat, pienet parsanpalat tai kantarelleja, tomaattiviipaleet ja juustoraastetta. Mausta mieleisesti.

Levitä vaniljatuorejuustoa ohuelti toiselle puolelle pizzapohjaa. Jaa päälle puolitetut marjat. Valuta niiden päälle maustettua ranskankermaa. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta ja valkosuklaaraastetta sekä saksi hieman basilikasilppua. Jätä pizza kohoamaan siksi aikaa kun uuni kuumenee, n. 15 minuutiksi.

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Paista uunin alimmalla tai toiseksi alimmalla tasolla kauniin väriseksi eli 15–20 min. 

Nauti heti!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)