Pienet juusto-kasvispiirakat on helppo ja nopea tehdä, koska täytteessä on käytetty aineita, joita voit pitää aina kaapissa.

Juusto-kasvispiirakat (tai: kasvis-juustopiirakat) sopivat sekä arki- että juhlaruoaksi. Jaa hieman sulanut Pyöreä Piirakkataikina 10 sektoriin, niin saat annospiiraisiin pohjapaloja. Voit myös painella Pyöreän Piirakkataikinan yhdeksi isoksi piirakaksi n. 25-30 cm halkaisijaltaan olevaan pyöreään piirakkavuokaan.

Ainekset 10 kpl annosta

Täyte:
200
g
aurinkokuivattua tomaattia suikaleina
200
g
pakastemaissia
200
g
sipulia hienonnettuna
200
g
kevyt tuorejuustoa
2
munaa
½
tl
chilipippuria
2
tl
rakuunaa
dl
pinjansiemeniä)

Ohje

  1. Sulata taikina. Jaa taikina 10 osaan (tai jätä jakamatta, jos teet yhden ison piirakan). Vuoraa kullakin taikinapalalla aina yksi pieni piirasvuoka (esim. alumiininen, kertakäyttö tai silikoninen vuoka).
  2. Sekoita täytteen ainekset ja jaa seos taikinalla vuorattuihin vuokiin.
  3. Paista pienet kasvispiirakat kauniin värisiksi 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15–25 minuuttia tai isoa piirakkaa n. 30-40 min. Paistoaikaan vaikuttaa piirakoiden koko.

VINKKI: Kokeile tuorejuuston tilalle kevyttä feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.