Pienet Juustocroissantit

Pienet Juustocroissantit

Croissantit ovat mainio tarjottava juhliin. Helpointa ne on tehdä lehtevistä pakastetaikinoista, eniten makua on voitaikinassa. Tee juhliin sarvista pieniä, niin vieraat jaksavat maistella useampaa sorttia.   Lehtevät taikinat paistetaan kuumassa uunissa, 225 asteessa, jotta lehtevyys säilyy ja uunin keskitasolla, jotta ne eivät pala pohjistaan. 

20 kpl
1pktMyllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g)
tai Torttutaikinalevyjä (500 g)
tai Lehtitaikinalevyjä (500 g)
Täyte:
100gvahvaa emmentaltyyppistä juustoa raasteena
Pinnalle:
munaa, juustoraastetta

Valmistusohje

Leikkaa sulaneet levyt neliöiksi ja sen jälkeen halki kulmittain kolmioiksi. Venytä pikkukolmiot leveämmiksi kapeasta reunastaan käsin eli tee tasareunaisia kolmiota. Levitä juustoraastetta kolmion leveimpään reunaan, 1-2 rkl/kolmio.  Kääri jokainen kolmio rullalle aloittaen leveämmästä kohdasta. Käännä sarven malliin. Voitele munalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min tai kunnes sarvet ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

VINKKI: Voit lisätä täytteeseen haluamaasi yrttiä tai pippurirouhetta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)