Perunapuuro

Myllyn Paras
noin 6:lle
1lkuorittuja jauhoisia perunoita
1lperunoiden keitinlientä
1-3tlsuolaa
2-3dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
tai Ohrajauhoja

Valmistusohje

Keitä perunat kypsiksi vedessä. Ota keitinvesi talteen.
Survo perunat esim. sähkövatkaimella vähitellen kuumaa keitinlientä lisäten.
Vatkaa kunnolla. Lisää suola ja anna kiehahtaa ennen jauhojen lisäämistä ettei
puuro imelly.

Ripottele jauhot vähitellen joukkoon koko ajan hyvin
sekoittaen etteivät ne paakkuunnu. Keitä ruisjauhopuuroa miedolla lämmöllä n. 1
tunti ja ohrajauhopuuroa n. ½ tuntia. Sekoita ahkerasti ettei puuro tartu
pohjaan. Jos käytät karkeita uutispuuroruisjauhoja, keitä vähän pidempään.

Nauti puuro voisilmän ja maidon tai puolukkakeiton kanssa.
Tähteeksi jäänyt puuro maistuu seuraavana päivänä paistettuna.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (5)

Kyllä perunapuuro on hyvää. Ruisleipää ja makkaraa kyytipojaksi.
Kun laitat jauhot, niin survottu mössö pitää kiehua (varo kuumia kuplia), muuten puurosta tulee makea! Paistettuna seuravana päivänä ja juomaksi kirnupiimä! Olen Turun saaristosta ja olen keittännyt 55 v. perunapuuroa. Se on meidän suvun suuri herkku!
hyvää on mutta äiti osasi sen parhaiten :)
NAM..! :) Tulee lapsuuden mummola mieleen..
Tätä puuroa äiti keitti meille kun oltiin lapsia ja erittäin hyvää on tumman ruisleivän kanssa