Viinerien taitteluohjeita on tarjolla tuhansia. Tämä yksinkertainen ja nopea versio on paitsi näyttävä myös superherkullinen. Muista paistaa viinereitä rohkeasti, jotta saat niihin kunnolla makua ja lehtevyyttä.

Ainekset 8 annosta

1
oksa tuoretta rosmariinia, vain lehdet
2
dl
paistonkestävää vaniljakreemiä
4
tuoretta persikkaa puolitettuna ja kivet poistettuna
Lisäksi:
150
g
tuoreita vadelmia
tomusokeria

Ohje

  1. Sulata Wienertaikina kohmeiseksi. Leikkaa suorakaiteen muotoinen taikina keskeltä kahteen osaan neliöiksi. Taita taikinaneliön yksi kulma neliön keskipisteeseen viineripohjaksi.
  2. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä noin 30 minuuttia. Hienonna rosmariininlehdet ja sekoita vaniljakreemin joukkoon. Levitä vaniljakreemiä vajaa ruokalusikallinen taikinan keskelle. Asettele persikkalohkot kreemin päälle.
  3. Paista viinerit 225-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia kunnes taikina on kypsää ja hedelmät ovat paahtuneet kevyesti pinnalta. Anna jäähtyä ja viimeistele tuoreilla vadelmilla, tomusokerilla tai sokerikuorrutuksella.
Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.