Pashatorttu

Pashatorttu
  • Tämä pääsiäisenä maistuva torttu on tehty pashatäytteellä.
  • Mango, papaija, persikka tai aprikoosi sopivat hyvin pääsiäistortun täytteeseen.
  • Koristele kauniisti pääsiäisen tyyliin!
piirakkavuoallinen, halkaisija n. 26-28 cm, n. 10:lle
Torttupohja:
1pktMyllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)
tai Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
Pohjalle:
1dlhedelmämehua
150gmangososetta tai aprikoosihilloa
Pashatäyte:
dlvaahtoutuvaa (vanhanajan) vaniljakastiketta
1tlinkivääriä
½dlsokeria
1dlmantelirouhetta
1tlkmaitorahkaa (250 g)
2kplmangoa, papaijaa, persikkaa tai aprikoosia lohkoina
Koristeeksi:
200gmangoa, papaijaa, persikkaa tai aprikoosia lohkoina
1pspääsiäisrakeita
mintun lehtiä

Valmistusohje

Painele sulanut taikina piirakka-/torttuvuoan pohjalle ja reunoille. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.

Vaahdota vaniljakastike kovaksi vaahdoksi, mausta inkiväärillä, sokerilla ja mantelirouheella. Yhdistä tähän rahka ja pilkotut hedelmät. 

Kostuta torttupohja hedelmämehulla ja levitä sille kerros hedelmäsosetta. Kaada sen päälle rahka-vaniljatäyte. Koristele hedelmäviipalein, pääsiäisrakein ja mintun lehdin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)