Tämä pääsiäisenä maistuva torttu on tehty pashatäytteellä.

Mango, papaija, persikka tai aprikoosi sopivat hyvin pääsiäistortun täytteeseen.

Koristele kauniisti pääsiäisen tyyliin!

Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija n. 26-28 cm, n. 10 annosta

Torttupohja:
Pohjalle:
1
dl
hedelmämehua
150
g
mangososetta tai aprikoosihilloa
Pashatäyte:
dl
vaahtoutuvaa (vanhanajan) vaniljakastiketta
1
tl
inkivääriä
½
dl
sokeria
1
dl
mantelirouhetta
1
tlk
maitorahkaa (250 g)
2
kpl
mangoa, papaijaa, persikkaa tai aprikoosia lohkoina
Koristeeksi:
200
g
mangoa, papaijaa, persikkaa tai aprikoosia lohkoina
1
ps
pääsiäisrakeita
mintun lehtiä

Ohje

  1. Painele sulanut taikina piirakka-/torttuvuoan pohjalle ja reunoille. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.

  2. Vaahdota vaniljakastike kovaksi vaahdoksi, mausta inkiväärillä, sokerilla ja mantelirouheella. Yhdistä tähän rahka ja pilkotut hedelmät. 

  3. Kostuta torttupohja hedelmämehulla ja levitä sille kerros hedelmäsosetta. Kaada sen päälle rahka-vaniljatäyte. Koristele hedelmäviipalein, pääsiäisrakein ja mintun lehdin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.