Pashatorttu

Pashatorttu

Tämä pääsiäisenä maistuva torttu on tehty pashatäytteellä.

Mango, papaija, persikka tai aprikoosi sopivat hyvin pääsiäistortun täytteeseen.

Koristele kauniisti pääsiäisen tyyliin!

piirakkavuoallinen, halkaisija n. 26-28 cm, n. 10:lle
Torttupohja:
1pktMyllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)
tai Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
Pohjalle:
1dlhedelmämehua
150gmangososetta tai aprikoosihilloa
Pashatäyte:
dlvaahtoutuvaa (vanhanajan) vaniljakastiketta
1tlinkivääriä
½dlsokeria
1dlmantelirouhetta
1tlkmaitorahkaa (250 g)
2kplmangoa, papaijaa, persikkaa tai aprikoosia lohkoina
Koristeeksi:
200gmangoa, papaijaa, persikkaa tai aprikoosia lohkoina
1pspääsiäisrakeita
mintun lehtiä

Valmistusohje

Painele
sulanut taikina piirakka-/torttuvuoan pohjalle ja reunoille. Paista 200-asteisen
uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 min, varo paistamasta liikaa. Anna
jäähtyä.

Vaahdota
vaniljakastike kovaksi vaahdoksi, mausta inkiväärillä, sokerilla ja
mantelirouheella. Yhdistä tähän rahka ja pilkotut hedelmät.  

Kostuta
torttupohja hedelmämehulla ja levitä sille kerros hedelmäsosetta. Kaada sen
päälle rahka-vaniljatäyte.  Koristele hedelmäviipalein, pääsiäisrakein ja
mintun lehdin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)