Parsatartaletit

Parsatartaletit
50 min, josta valmisteluaika 25 min
  • Leivo tartalettien pohjat etukäteen ja täytä vähän ennen tarjoilua.
  • Valmiiksi täytetyt tartaletit kestävät hyvinä muutaman tunnin viileässä ennen tarjoilua.
  • Tartalettien pohjille on tässä käytetty Creme Bonjour Wasabi Twist -tuorejuustoa. Jos et löydä sitä, käytä maustamatonta tuorejuustoa, johon sekoitat noin 1 rkl wasabitahnaa tai voit käyttää myös piparjuuri-tuorejuustoa.
  • Käytä tartalettien täytteeseen tuoretta vihreää parsaa, mikäli sitä on saatavilla.
  • Mikäli et löydä wasabi-rucolaa, käytä tavallista rucolaa.
8 kpl (halkaisija n. 10 cm)
Tartaletit:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)
1rklvoita tai margariinia
200gwasabi-tuorejuustoa (1 rasia)
Parsasalaatti:
8kpltuoretta parsaa tai säilykeparsaa (450 g)
nippukevätsipulia varsineen (100 g)
1rkuwasabi-rucolaa
1dlsuolapähkinöitä
100gretiisiä (8 kpl)
1rkljuoksevaa hunajaa

Valmistusohje

  1. Jaa sulanut taikina 8 osaan ja painele palat voideltujen laakeiden irtopohjaisten metallivuokien tai isojen laakeiden silikoni- tai folio-muffinivuokien pohjille ja reunoille ohuelti. Jaa 1 reilu ruokalusikallinen tuorejuustoa taikinapohjien päälle levittäen tasaiseksi kerrokseksi. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 15-20 minuuttia, kunnes taikina saa kauniin värin. Anna tartalettipohjien jäähtyä vuoissaan.
  2. Mikäli tuoretta parsaa on saatavilla, käytä sitä. Huuhdo ja kuori parsat ja poista puumaisin tyviosa. Paloittele parsat n. 5 cm paloiksi ja keitä ne juuri ja juuri kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Poista nopeammin kypsyvät nuppupätkät pois vedestä 2–3 min kuluttua. Keitä muita paloja 5-6 minuuttia. Kaada parsapalat lävikköön valumaan, huuhdo nopeasti kylmällä vedellä. Mikäli käytät säilykeparsoja, valuta niistä liemi pois ja pilko myös ne 5 cm paloiksi.
  3. Täytä tartaletit salaattiaineksilla kauniisti. Silppua jokaiseen tartalettiin kevätsipulin varsia ja wasabi-rucolaa. Ripottele päälle suolapähkinöitä. Asettele päälle 2-3 parsan palaa. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne vielä kauniisti päälle. Valuta lopuksi hieman juoksevaa hunajaa päälle ohuena nauhana.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)