Parsasalaatti

Parsasalaatti

Katso video ohjeen alta, jossa Esko Eerikäinen ja Arja Elina Laine valmistavat tämän salaatin.

4:lle
½kgtuoretta vihreää parsaa
3dlMyllyn Paras Keltainen Kukka Makaronia
vettä
suolaa
rapeaa keräsalaattia (yksi kerä)
300-400gsavukalaa (esim. siikaa, kirjolohta, muikkuja)
1rskirsikkatomaatteja
parmesaanilastuja
Kastike:
5rklneitsytoliiviöljyä tai avokadoöljyä
2-3rklpuristettua sitruunamehua
mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Kuori parsat perunankuorimaveitsellä ja leikkaa pois kova kantaosa. Kypsennä parsat 3-4 cm:n pätkinä. Kuumenna reilu litra vettä kiehuvaksi, mausta suolalla, lisää pastat ja parsat, anna kiehahtaa ja keitä 5 minuuttia. Parsan nuppuosat kannattaa lisätä kattilaan vasta kypsennyksen puolivälissä. Kokeile kypsyyttä terävällä tikulla. Pätkitty parsa kypsyy nopeammin. Parsan kypsymisaika riippuu myös siitä, kauanko sitä on varastoitu korjuun jälkeen. Valuta pastat ja parsat lävikössä. Valmistele sillä aikaa kulhoon salaattipeti, jolle laitat savukalat ja osan puolitetuista minitomaateista ja parmesaanilastuista. Pirskottele päälle öljyä, sitruunamehua ja pippuria. Lisää valutetut jäähtyneet parsapalat ja pastat sekä loput tomaatit ja parmesaanilastut. Pirskota päälle vielä öljyä ja sitruunamehua. Mausta pippurilla. Tarjoa salaatti hyvän leivän kera.

VINKKI: Jos haluat salaatista ruokaisamman, lisää vadille 2-4 puolitettua, pehmeäksi keitettyä munaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Tämä salaatti on tehtävä Vapuksi! Oli mukava saada ohje nyt, kun pähkäilen tarjottavien kanssa. Tuli jo vesi kielelle lukiessa. Tosi helppo ja nopeatekoinen!