Parmesaani-risotto

Parmesaani-risotto
4:lle (vaikka kalan lisäkkeeksi jos on kyllästynyt uusiin perunoihin)
1iso sipuli hienonnettuna
oliiviöljyä
4dlMyllyn Paras Pitkäriisiä
n.14dlhyvää kanalientä
2dlvalkoviiniä
5dlparmesaanijuustoraastetta
koristeeksi parmesaanilastuja

Valmistusohje

Kuullota sipuli reilussa öljyssä. Lisää riisi kuullottumaan hetkeksi. Lisää viini ja kiehuvaa kanalientä pari kauhallista kerrallaan. Anna nesteen imeytyä ennen kuin lisäät seuraavat kauhalliset. Sekoita joukkoon lopuksi parmesaaniraaste. Risotto saa olla erittäin löysää ja riisit vähän napakoita.

Resepti:
Maija Lehmusvirta

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Pitkäriisiä risottoon?! ...
Italialainen etiketti sanoo, että parmesaani ei koskaan sovi kalan seuraksi.
Oli tosi hyvää, kukkoa viinissä, kera! T. Anja Pöyhönen Kuopiosta.
Ysi senvuoksi, että itse lisäsin vielä ½ pussia sahramia viimeisen liemikauhallisen kanssa, ja senjälkeen muuttui täydeksi kympiksi! Oli lohen kanssa mielettömän ihanaa!