Paprika-papukeitto

Myllyn Paras
4:lle
1punainen paprika
1vihreä paprika
1keltainen paprika
2-3sipulia
(2-5valkosipulinkynttä)
1-2rklrypsiöljyä
1pikkupurkki tomaattipyreetä
500gtomaattimurska tai paseerattua tomaattia
n.5dlkasvislientä (kuutiosta tai fondista)
1-1½dlMyllyn Paras Raketti Spagettia
1prkvalkoisia papuja tomaattiliemessä
suolaa
mustapippuria myllystä
chiliä maun mukaan tuoreena tai jauheena
tuoreita yrttejä esim. basilikaa, persiljaa ja/tai oreganoa

Valmistusohje

Poista paprikoista kanta ja siemenet, kuori sipulit. Puolita sipulit ja viipaloi ne.
Leikkaa paprikat suikaleiksi ja hienonna valkosipulit. Kuullota sipulit
pehmeiksi öljyssä kattilassa, lisää paprikasuikaleet ja jatka kuullottamista
hetken aikaa. Lisää tomaattipyree ja sekoittele hetki ennen tomaattimurskan ja
kasvisliemen lisäystä. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta chilillä. Keitä
hetken aikaa ennen Raketti Spagetin ja papujen (liemineen) lisäämistä. Keitä
kunnes spagetti on kypsää (6 min), lisää suola ja mustapippuria maun mukaan ja
tarkista maku. Ripottele joukkoon lopuksi silputtuja tuoreita yrttejä.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Ihana ohje. Tosi onnistunutta kasvisten käyttöä. Olethan kokeillut tätä jo kaupasta saatavien ruisleipätikkujen kanssa. Niin kevyttä ja hyvää. Menee ihan minkä tahansa illanistujaismenuun lisänä. Tosi helppo ja halpa bileruoka ja nykyaikainen ruokaohje nuorten juhliin. Huomioi myös kasvissyöjät.