Paprika-papukeitto

20 min, josta valmisteluaika 15 min
4:lle
1 | punainen paprika | |
1 | vihreä paprika | |
1 | keltainen paprika | |
2-3 | sipulia | |
(2-5 | valkosipulinkynttä) | |
1-2 | rkl | rypsiöljyä |
1 | pikkupurkki tomaattipyreetä | |
500 | g | tomaattimurska tai paseerattua tomaattia |
n.5 | dl | kasvislientä (kuutiosta tai fondista) |
1-1½ | dl | Myllyn Paras Raketti Spagettia |
1 | prk | valkoisia papuja tomaattiliemessä |
suolaa | ||
mustapippuria myllystä | ||
chiliä maun mukaan tuoreena tai jauheena | ||
tuoreita yrttejä esim. basilikaa, persiljaa ja/tai oreganoa |
Valmistusohje
-
Poista paprikoista kanta ja siemenet, kuori sipulit. Puolita sipulit ja viipaloi ne. Leikkaa paprikat suikaleiksi ja hienonna valkosipulit. Kuullota sipulit pehmeiksi öljyssä kattilassa, lisää paprikasuikaleet ja jatka kuullottamista hetken aikaa.
-
Lisää tomaattipyree ja sekoittele hetki ennen tomaattimurskan ja kasvisliemen lisäystä. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta chilillä. Keitä hetken aikaa ennen Raketti Spagetin ja papujen (liemineen) lisäämistä. Keitä kunnes spagetti on kypsää (6 min), lisää suola ja mustapippuria maun mukaan ja tarkista maku. Ripottele joukkoon lopuksi silputtuja tuoreita yrttejä.
Kommentoi reseptiä