Ainekset 8-10 annosta annosta

Pohja:
Täyte:
½
purjosipulia
1
prk
säilykepersikoita (n. 300 g)
200
g
kylmäsavupororouhetta
1
pkt
(250 g) savuporosulatejuustoa
dl
ranskankermaa
1
muna
tl
mustapippuria
1
dl
ruohosipulia silputtuna

Ohje

  1. Ota taikina huoneenlämpöön noin puolta tuntia ennen leipomista. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Valuta persikat liemestään ja viipaloi.
  2. Painele taikina pyöreän piirakkavuoan (Ø noin 25 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä päälle pororouhe, hienonnettu purjo ja persikkaviipaleet. Sekoita juustosta, ranskankermasta ja munasta tasainen seos. Mausta seos mustapippurilla sekä ruohosipulilla ja kaada täytteiden päälle.
  3. Paista piirakkaa 200 astetta noin 30 minuuttia. Tarjoa lisänä raikasta salaattia.
Resepti:
Riitta Alaluusua, Sodankylä. Voittajaresepti Maku-lehden ja Myllyn Paras:n kilpailussa Leivo paras pyöreä piirakka.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.