Paavon Poropiirakka

Paavon Poropiirakka
8-10 annosta
Pohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
Täyte:
½purjosipulia
1prksäilykepersikoita (n. 300 g)
200gkylmäsavupororouhetta
1pkt(250 g) savuporosulatejuustoa
dlranskankermaa
1muna
tlmustapippuria
1dlruohosipulia silputtuna

Valmistusohje

Ota taikina huoneenlämpöön noin puolta tuntia ennen leipomista. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Valuta persikat liemestään ja viipaloi. Painele taikina pyöreän piirakkavuoan (Ø noin 25 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä päälle pororouhe, hienonnettu purjo ja persikkaviipaleet. Sekoita juustosta, ranskankermasta ja munasta tasainen seos. Mausta seos ja kaada täytteiden päälle. Paista piirakkaa 200 astetta noin 30 minuuttia. Tarjoa lisänä raikasta salaattia.

Resepti:
Riitta Alaluusua, Sodankylä. Voittajaresepti Maku-lehden ja Myllyn Paras Oy:n kilpailussa Leivo paras pyöreä piirakka.

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Tällä ohjeella piirakasta tulee melko suolainen. Hyvää se toki on, persikka ja poro on hauska ja raikas makupari, mutta suolaisuuden tuntua voisi vähentää käyttämällä jotain maustamatonta sulatejuustoa.
Kokeiltu on ja tosi hyvää oli. Onko jostain löydettävissä muita reseptikilpailuun lähetettyjä reseptejä (sekä suolaiset että makeat piirakat)?
Reseptikilpailuun lähetettyjä reseptejä ovat myös saksanpähkinäpiirakka ja mehevä hapankaalipiirakka, jotka löytyvät reseptihaulla Internet-sivuiltamme. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.