Pääsiäiskeksit

Pääsiäiskeksit
30 min, josta valmisteluaika 20 min
noin 20 kpl
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
1munanvalkuainen
dlsokeria
(hiven keltaista karamelliväriä)
150gpääsiäisrakeita (esim. Fazerin Pupujussin kevätrae tai Pupuneidin Hedelmärae tai Raemix kestävät melko hyvin uunin)

Valmistusohje

Ota pakastetaikina sulamaan. Painele hieman kohmeista taikinaa (jälki)ruokalusikan pesään ja vedä se siitä leivinpaperin päälle. Tai pyörittele taikinasta pieniä palloja ja litistä ne sormin kananmunan muotoon leivinpaperin päälle (n. 3,5 x 5 cm kokoiseksi).

Vatkaa munanvalkuainen ja sokeri kiiltäväksi vaahdoksi (n. 4-5 min). Voit halutessasi lisätä vaahtoon pienen hivenen keltaista karamelliväriä (ole varovainen, karamelliväri värjää helposti pienelläkin määrällä).

Levitä vaahtoa pikkulusikalla kauttaaltaan keksien pinnalle tasaiseksi kerrokseksi. Voit myös laittaa jokaisen keksin päälle munan mallisen, paistonkestävän pääsiäissokerimakeisen tai esim. keltaisia nonparelleja.

Paista uunissa 200-asteisen uunin keskitasolla vaaleiksi, noin 7-9 min. Varo paistamasta liikaa!

VINKKI 1: Voit päällystää vain puolet kekseistä marengilla ja tehdä kekseistä täytekeksejä lusikkaleipien tapaan laittamalla päällystetty ja päällystämätön keksi pohjat vastakkain ja väliin marmeladia.

VINKKI 2: Jos haluat suklaisia keksejä, lisää kauramurotaikinan joukkoon 2-3 tl vahvaa kaakaojauhetta ja tummaa suklaarouhetta.

VINKKI 3: Voit valmistaa keksit myös ilman marenkia. Laita vain tällöin keksin päälle paistonkestävä pääsiäismakeinen. Älä paista keksejä tässä tapauksessa kuin mahdollisimman lyhyen aikaa, jotta karkki ei hajoa uuniin. Voit testata karkin paistonkestoa ensin yhdellä karkkikeksillä uunissa. Mikäli karkki ei kestä paistamista, raesokeri lienee paras "hätä"apukorvike.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Keksit olivat todella maukkaita (ainakin suklaataikinasta tehdyt), kelpasivat niin lapsille kuin vanhemmillekin. En kylläkään käyttänyt pääsiäisrakeita, koska pelkäsin niiden hajoavan. Laitoin pinnalle strösseleitä.
Tosi maukasta!
Hei! Kokeilimme kotitaloustunnilla tehdä Helppo vinkki ohjeella Pääsiäiskeksejä. Kuitenkin lopputulos oli aika ruma, koska Fazerin pupujussin kevätrakeet tulivat uunista ulos sulaneina ja avautuneina. Maku kyllä oli hyvä. Tervehtien Mäntän yläasteen 8 luokan kotitalousryhmä
hyvää ja heppo tehdä