Paahdettu kauratoffee

Paahdettu kauratoffee, Kuva: Jenna Mäki
Kuva: Jenna Mäki
40 min, josta valmisteluaika 30 min
  • Tähän reseptiin päätin yhdistää luottotoffeeohjeeni ja paahdetut kaurahiutaleet hiutaletempauksen innoittamana. 
  • Paahtaminen tuo kauraan aivan uudenlaisen makuvivahteen, ja hiutaleiden rakenne säilyy, kun ne lisätään joukkoon vasta lopuksi. 
  • Jos haluaa korostaa kauran makua ja tykkää pureskeltavammasta koostumuksesta, voi hiutaleita laittaa jopa enemmän kuin ohje sanoo.
  • Tämä resepti palkittiin Kinuskikissan hiutaletempauksessa vuonna 2015.
n. 45 kpl
2rklvoita
dlkuohukermaa
1dlruokokidesokeria
2rklglukoosisiirappia
2rklvaaleaa siirappia
¾dlMyllyn Paras Pikakaurahiutaleita
tai Kaurahiutaleita
teelusikan kärjellinen vaniljajauhetta (voi korvata vaniljasokerilla, mutta laita tällöin hieman enemmän)
ripaus suolaa

Valmistusohje

  1. Kuumenna paksupohjainen kattila ja paahda kaurahiutaleet siinä. Hiutaleet ovat valmiita, kun niistä tulee paahtunut tuoksu. Siirrä valmiit kaurahiutaleet kulhoon odottamaan. Huuhtele kattila kylmällä vedellä, jotta kaurahiutalemurut lähtevät pois ja kattila jäähtyy.

  2. Sulata sitten voi kattilassa. Lisää joukkoon kerma, sokeri, siirapit, vaniljajauhe ja suola. Keitä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen 10-15 minuuttia. Itse keittelin toffeeta 12 minuuttia, ja siitä tuli vain hieman sitkeää. Mitä kauemmin toffeeta keittää, sen sitkeämpi on lopputulos. Jos haluat pehmeää toffeeta, keitä vähemmän aikaa. Toffee on valmista, kun se ei hajoa kylmään vesilasiin tiputettuna.

  3. Kun toffeeseos on valmista, nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon aiemmin paahdetut kaurahiutaleet. Kaada ja levitä seos leivinpaperoituun ja kevyesti voideltuun vuokaan tai muuhun kuumuutta kestävään astiaan. Valitse astia sen mukaan, kuinka paksua tai ohutta haluat toffeesta. Anna jäähtyä ja laita sitten jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.

  4. Leikkaa toffeelevy veitsellä paloiksi ja kääri yksittäiset karkit halutessasi leivinpaperista tehtyihin karkkipapereihin. Säilytä valmiit makeiset jääkaapissa, mutta nosta huoneenlämpöön hetkeksi ennen nautiskelua. Näin ne pehmenevät hieman.

VINKKI 1: Toffeesta saa laktoositonta, kun käyttää sekä laktoositonta voita että kuohukermaa.

VINKKI 2: Nämä makeiset kestävät myös pakastuksen.

Resepti:
Jenna Mäki

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)