Proteiinipitoinen oumph on vegaaninen uusi lihan korvike, joka löytyy pakastealtaasta.

Oumph on tullut kotimaisen nyhtökauran rinnalle ja se on ruotsalaisten kehittelemä tuote.

Tätä soijapavuista valmistettua lihankaltaista tuotetta saa tällä hetkellä maustamattomina tai maustettuina paloina.

Murea oumph sisältää noin 15-17 g proteiinia, hiilihydraatteja ei ole ja rasvaakin on vain hyvin vähän.

Mikäli haluat päästä helpommalla, käytä piiraaseen valmista guacamolea ja salsakastiketta.

Ainekset 4 annosta

Pohja:
2
dl
itse tehtyä tomaattisalsaa tai esim. GoGreenin valmista salsakastiketta (melko tulista)
Kypsälle pohjalle:
280
g
maustettuja oumph-suikaleita, esim. timjami & valkosipuli (pakaste)
1
rkl
seesamiöljyä
3
rkl
GoGreen kurpitsansiemeniä
1
pieni pussi maissilastuja (n. 4 dl)
n. 4
jalopenoa
n. 2
dl
itse tehtyä tai valmista guacamolea
n. 4
dl
itse tehtyä tomaattisalsaa tai valmista salsakastiketta (melko tulista)
Guacamole (2 dl):
½
sipuli
pieni nippu tuoretta korianteria
1
tomaatti
2
avokadoa
2
rkl
limenmehua
hiven suolaa
Tomaattisalsa (4dl):
4
tomaattia
1-2
punaista chiliä
2
sipulia
nippu tuoretta timjamia
1
tl
suolaa
2
tl
sokeria
tl
jauhettua valkopippuria
2
rkl
punaviinietikkaa
4
rkl
seesamiöljyä

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan. Valmista maustekastikkeet tai käytä kaupan valmiita kastikkeita.
  2. Guacamole: Kuori ja silppua sipuli, silppua korianteria. Kuori tomaatti: tee ristiviilto, kasta kiehuvaan veteen ja vedä kuori pois. Hienonna tomaatti pikkuruisiksi kuutioiksi. Soseuta avokado haarukalla ja sekoita siihen heti limenmehua tummumisen estämiseksi. Sekoita avokadososeeseen sipuli-, tomaatti- ja korianterihake, mausta suolalla.
  3. Tomaattisalsa: Käsittele tomaatit kuten edellä. Halkaise chili pitkittäin, raaputa pois siemenet ja hienonna puolikkaat aivan pieneksi. Kuori ja silppua sipulit hienoksi. Hienonna timjami. Sekoita tomaatti-, chili-, sipuli- ja timjamihakkeet keskenään. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Lisää etikka ja oliiviöljy.
  4. Painele sulanut huoneenlämpöinen taikina ison piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä pohjan päälle 2 dl tomaattisalsaa. Paista pohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 15–20 minuuttia.
  5. Paista oumph-suikaleita kuumalla pannulla öljyssä 4–5 minuuttia. Lisää myös kurpitsansiemenet paahtumaan pannulle. Lisää pannulle lopuksi maissilastut, anna niidenkin lämmetä vähän, älä sekoita enää, että lastut eivät rikkoonnu. Viipaloi jalopenot joukkoon.
  6. Ota piirakkapohja uunista, levitä päälle heti kuuma täyteseos pannulta. Valuta päälle quacamolea ja tomaattisalsaa. Voit tarjoilla kastikkeita lisäksi erikseen pikku kipoista.
  7. Nauti kuumana esimerkiksi oluen tai raikkaan kuplivan mineraaliveden kanssa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Vinkit

Voit lisätä piirakkaan myös fetakastikkeen. Valmistat herkullisen fetakastikkeen seuraavanlaisesti:

200 g fetajuustoa, 3 rkl kreikkalaista jogurttia, ruokalusikallinen oliiviöljyä, pippuria, suolaa. Murskaa fetajuusto, laita muut ainekset sekaan ja sekoita. Anna maustua hetki. 

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.