Oumph-nacho salsapiiras

Oumph-nacho salsapiiras

Proteiinipitoinen oumph on vegaaninen uusi lihan korvike, joka löytyy pakastealtaasta.

Oumph on tullut kotimaisen nyhtökauran rinnalle ja se on ruotsalaisten kehittelemä tuote.

Tätä soijapavuista valmistettua lihankaltaista tuotetta saa tällä hetkellä maustamattomina tai maustettuina paloina.

Murea oumph sisältää noin 15-17 g proteiinia, hiilihydraatteja ei ole ja rasvaakin on vain hyvin vähän.

Mikäli haluat päästä helpommalla, käytä piiraaseen valmista guacamolea ja salsakastiketta.

4:lle
Pohja:
1pktMyllyn Paras Neljän Viljan Ruokapiirakkataikinaa (400 g)
2dlitse tehtyä tomaattisalsaa tai valmista salsakastiketta (melko tulista)
Kypsälle pohjalle:
280gmaustettuja oumph-suikaleita, esim. timjami & valkosipuli (pakaste)
1rklseesamiöljyä
3rklkurpitsansiemeniä
1pieni pussi maissilastuja (n. 4 dl)
n. 4jalopenoa
n. 2dlitse tehtyä tai valmista guacamolea
n. 4 dlitse tehtyä tomaattisalsaa tai valmista salsakastiketta (melko tulista)
Guacamole (2 dl):
½sipuli
pieni nippu tuoretta korianteria
1tomaatti
2avokadoa
2rkllimenmehua
hiven suolaa
Tomaattisalsa (4dl):
4tomaattia
1-2punaista chiliä
2sipulia
nippu tuoretta timjamia
1tlsuolaa
2tlsokeria
tljauhettua valkopippuria
2rklpunaviinietikkaa
4rklseesamiöljyä

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan. Valmista maustekastikkeet tai käytä kaupan valmiita kastikkeita.

Guacamole: Kuori ja silppua sipuli, silppua korianteria. Kuori tomaatti: tee ristiviilto, kasta kiehuvaan veteen ja vedä kuori pois. Hienonna tomaatti pikkuruisiksi kuutioiksi. Soseuta avokado haarukalla ja sekoita siihen heti limenmehua tummumisen estämiseksi. Sekoita avokadososeeseen sipuli-, tomaatti- ja korianterihake, mausta suolalla.

Tomaattisalsa: Käsittele tomaatit kuten edellä. Halkaise chili pitkittäin, raaputa pois siemenet ja hienonna puolikkaat aivan pieneksi. Kuori ja silppua sipulit hienoksi. Hienonna timjami. Sekoita tomaatti-, chili-, sipuli- ja timjamihakkeet keskenään. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Lisää etikka ja oliiviöljy.

Painele sulanut huoneenlämpöinen taikina ison piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä pohjan päälle 2 dl tomaattisalsaa. Paista pohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 15–20 minuuttia.

Paista oumph-suikaleita kuumalla pannulla öljyssä 4–5 minuuttia. Lisää myös kurpitsansiemenet paahtumaan pannulle. Lisää pannulle lopuksi maissilastut, anna niidenkin lämmetä vähän, älä sekoita enää, että lastut eivät rikkoonnu. Viipaloi jalopenot joukkoon.

Ota piirakkapohja uunista, levitä päälle heti kuuma täyteseos pannulta. Valuta päälle quacamolea ja tomaattisalsaa. Voit tarjoilla kastikkeita lisäksi erikseen pikku kipoista.

Nauti kuumana esimerkiksi oluen tai raikkaan kuplivan mineraaliveden kanssa.

VINKKI: Voit lisätä piirakkaan myös fetakastikkeen. Valmistat herkullisen fetakastikkeen seuraavanlaisesti: 200 g fetajuustoa, 3 rkl kreikkalaista jogurttia, ruokalusikallinen oliiviöljyä, pippuria, suolaa. Murskaa fetajuusto, laita muut ainekset sekaan ja sekoita. Anna maustua hetki. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)