Omenapannari

Myllyn Paras
6-8 palaa
4rklpullomargariinia
3-4hapahkoa omenaa
1dlsokeria
1-2tlkanelia
4munaa
1-2tlvaniljasokeria
2dlMyllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
tai Karkea Vehnäjauhoja
dlmaitoa

Valmistusohje

Pese omenat hyvin tai kuori ne. Poista keskusta ja viipaloi
puolikuiksi. Levitä pullomargariini uunivuokaan (23 x 36 cm) tai isoon
piirakkavuokaan (halkaisija 26-29 cm). Lisää omenaviipaleet, sokeri ja kaneli.
Sekoita ja kypsennä uunin keskiosassa 200-asteessa n.10 min, eli kunnes omenat
alkavat pehmetä ja sokeri sulaa.

Vatkaa munat kevyesti vaniljasokerin kanssa ja lisää
joukkoon jauhot ja maito. Anna turvota hetken aikaa. Ota omenat uunista ja kaada
taikina päälle. Nostele kevyesti, niin taikina valuu paremmin omenaviipaleiden
väliin.

Paista 200-225-asteessa uunin keskiosassa 20-25 minuuttia
tai kunnes pannari on kypsä ja kauniin värinen. Voit ripotella pinnalle vähän
tomusokeria.

VINKKI: Kun teet pannarin mitoiltaan
pienemmässä vuoassa eli kun pannarista tulee korkeampi, lisää jauhoja ½ dl.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)