Ainekset 6-8 palaa annosta

4
rkl
pullomargariinia
3-4
hapahkoa omenaa
1
dl
sokeria
1-2
tl
kanelia
4
munaa
1-2
tl
vaniljasokeria
dl
maitoa

Ohje

  1. Pese omenat hyvin tai kuori ne. Poista keskusta ja viipaloi puolikuiksi. Voitele uunivuoka (23 x 36 cm) tai iso piirakkavuoka (halkaisija 26-29 cm). Lisää omenaviipaleet, sokeri ja kaneli, sekoita niin että mausteet tarttuvat omenoihin.

  2. Kypsennä omenoita uunin keskiosassa 200-asteessa n.10 min, eli kunnes omenat alkavat pehmetä ja sokeri sulaa.

  3. Vatkaa sillä aikaa munat kevyesti vaniljasokerin kanssa ja lisää joukkoon jauhot ja maito. Anna taikinan turvota hetken aikaa.

  4. Ota vuoka uunista ja kaada taikina omenoiden päälle. Nostele omenoita kevyesti, niin taikina valuu paremmin omenaviipaleiden väliin.

  5. Paista 200-225-asteessa uunin keskiosassa 20-25 minuuttia tai kunnes pannari on kypsä ja kauniin värinen. Nauti perinteisesti kermavaahdon ja hillon kera.

VINKKI: Kun teet pannarin mitoiltaan pienemmässä vuoassa eli kun pannarista tulee korkeampi, lisää jauhoja ½ dl.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.