Ainekset uunipellillinen annosta

8
dl
maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
3
kananmunaa
2
rkl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
2
tl
kardemummaa
2
tl
kanelia
1
rkl
sokeria
Pinnalle:
3-5
kotimaista omenaa viipaleina
2
dl
puolukoita
1-1½
dl
fariinisokeria (vaihtoehtona ruskeaa tai muscovadosokeria)

Ohje

  1. Vispilöi jauhot maitoon ja anna turvota 15-30 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 225-asteeseen.

  2. Poista omenista siemenkota ja leikkaa omenat viipaleiksi tai ohuiksi lohkoiksi. Vatkaa taikinan joukkoon suola, munat, öljy ja mausteet.

  3. Kaada taikina tarpeeksi isolla leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Levitä päälle omenaviipaleet ja ripottele niiden päälle puolukat ja sokeri.

  4. Nosta varovasti uunin keskiosaan. Paista n. ½ tuntia. Tarkista kypsyys. Vedä vähän jäähtynyt pannukakku leikkuulaudalle ja leikkaa paloiksi. Tarjoa lisäksi vanilja- tai kinuskikastiketta ja/tai jäätelöä.

VINKKI: Ohje on helppo puolittaa (käytä 2 pientä munaa). Paista se silloin pienemmällä uunipannulla tai metallisessa vuoassa esim. isossa kakku/torttuvuoassa (halkaisija 30 cm tai yli).

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.