Ryynirieskaan käytetään suurimoita, jolloin rieskaan saada hyvä jyväinen suutuntuma.

Laita esim. lauantaina suurimot turpoamaan piimään, ja paista sunnuntaiaamuna tuoretta jyväistä rieskaa.

Tähän rieskaan voi käyttää syksyllä tehtyä omenasosetta.

Ryynirieska maistuu sellaisenaan tai voin, juuston tai marmeladin kera.

Ainekset iso uunipellillinen annosta

8
dl
rasvatonta piimää
3
dl
rikottuja tai kokonaisia ohrasuurimoita (esikypsytettyjä)
1
dl
omenasosetta tai omenaraastetta
1
tl
suolaa
1
muna
2-3
rkl
voisulaa tai margariinia

Ohje

  1. Mittaa piimä ja ohrasuurimot kulhoon, sekoita ja anna turvota yön yli tai yksi vuorokausi peitettynä huoneenlämmössä. Sekoita rieskajuuren joukkoon omenasose tai -raaste, suola, muna ja jauhot.
  2. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipannuun ja laita päälle muutama nokare voita tai margariinia.
  3. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 25 min. Ryynirieska maistuu sellaisenaan tai voin, juuston tai marmeladin kera.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.