Omenainen Ryynirieska

Omenainen Ryynirieska
  • Ryynirieskaan käytetään suurimoita, jolloin rieskaan saada hyvä jyväinen suutuntuma.
  • Laita esim. lauantaina suurimot turpoamaan piimään, ja paista sunnuntaiaamuna tuoretta jyväistä rieskaa.
  • Tähän rieskaan voi käyttää syksyllä tehtyä omenasosetta.
  • Ryynirieska maistuu sellaisenaan tai voin, juuston tai marmeladin kera.
iso uunipellillinen
8dlrasvatonta piimää
3dlMyllyn Paras Irtonainen Riisi+Ohraa
tai Irtonainen Kaura+Riisiä
1dlomenasosetta tai omenaraastetta
1tlsuolaa
1muna
½dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
tai Ohrajauhoja
2-3rklvoisulaa tai margariinia

Valmistusohje

Mittaa piimä ja suurimot kulhoon, sekoita ja anna turvota yön yli tai yksi vuorokausi peitettynä huoneenlämmössä. Sekoita rieskajuuren joukkoon omenasose tai -raaste, suola, muna ja jauhot.

Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipannuun ja laita päälle muutama nokare voita tai margariinia.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 25 min. Ryynirieska maistuu sellaisenaan tai voin, juuston tai marmeladin kera.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Onnistuisikohan ilman kananmunaa?
Kananmunan voi korvata käyttämällä esim. 1 dl enemmän omenasosetta. Toki rakenne tulee vähän erilaiseksi kuin kananmunaa käytettäessä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Voisiko tähän käyttää rikottua ohrasuurimoa?
Ryynirieskan voi tehdä myös rikotuista ohrasuurimoista. Terveisin, Kuluttajaneuvonta