• Ryynirieskaan käytetään suurimoita, jolloin rieskaan saada hyvä jyväinen suutuntuma.
  • Laita esim. lauantaina suurimot turpoamaan piimään, ja paista sunnuntaiaamuna tuoretta jyväistä rieskaa.
  • Tähän rieskaan voi käyttää syksyllä tehtyä omenasosetta.
  • Ryynirieska maistuu sellaisenaan tai voin, juuston tai marmeladin kera.

Ainekset iso uunipellillinen annosta

8
dl
rasvatonta piimää
1
dl
omenasosetta tai omenaraastetta
1
tl
suolaa
1
muna
2-3
rkl
voisulaa tai margariinia

Ohje

  1. Mittaa piimä ja suurimot kulhoon, sekoita ja anna turvota yön yli tai yksi vuorokausi peitettynä huoneenlämmössä. Sekoita rieskajuuren joukkoon omenasose tai -raaste, suola, muna ja jauhot.

  2. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipannuun ja laita päälle muutama nokare voita tai margariinia.

  3. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 25 min. Ryynirieska maistuu sellaisenaan tai voin, juuston tai marmeladin kera.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.