Omenainen Ryynirieska

Omenainen Ryynirieska

Ryynirieskaan käytetään suurimoita, jolloin rieskaan saada hyvä jyväinen suutuntuma. Laita esim. lauantaina suurimot turpoamaan piimään, ja paista sunnuntaiaamuna tuoretta jyväistä rieskaa. Tähän rieskaan voi käyttää syksyllä tehtyä omenasosetta. Ryynirieska maistuu sellaisenaan tai voin, juuston tai marmeladin kera.

iso uunipellillinen
8dlrasvatonta piimää
3dlMyllyn Paras Irtonainen Riisi+Ohraa
tai Irtonainen Kaura+Riisiä
1dlomenasosetta tai omenaraastetta
1tlsuolaa
1muna
½dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
tai Ohrajauhoja
2-3rklvoisulaa tai margariinia

Valmistusohje

Mittaa piimä ja suurimot kulhoon, sekoita ja anna turvota yön yli tai yksi vuorokausi peitettynä huoneenlämmössä. Sekoita rieskajuuren joukkoon omenasose tai -raaste, suola, muna ja jauhot. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipannuun ja laita päälle muutama nokare voita tai margariinia. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 25 min. Ryynirieska maistuu sellaisenaan tai voin, juuston tai marmeladin kera.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Voisiko tähän käyttää rikottua ohrasuurimoa?
Ryynirieskan voi tehdä myös rikotuista ohrasuurimoista. Terveisin, Kuluttajaneuvonta