Omena-mantelipiirakka kätevästi

Omena-mantelipiirakka kätevästi
pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija 25-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
Täyte:
100gpaistonkestävää omenamarmeladia
n.2omenaa lohkoina
½tlkanelia
n.½dlmantelilastuja (n. 30 g)
1-2rklsokeria

Valmistusohje

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä pohjalle kerros omenamarmeladia. Lado päälle omenalohkot kauniisti. Ripottele päälle muut aineet. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min, kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika. Tarjoile sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

VINKKI: Mantelien tilalla voit käyttää halutessasi kookoshiutaleita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Voisiko tässä (ja monissa muissakin omenapiiraissa) käyttää raastettua marsipaania/mantelimassaa mantelien sijaan?
Piirakkaan voi käyttää raastettua mantelimassaa antamaan mantelin makua, mutta mantelilastujen tuomaa rakennetta mantelimassa ei korvaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta