Nutellarullat ovat oikea herkkujen herkku.

Valmista rullille rapea kääre ohuenohuesta filotaikinasta.

Reseptiä varten tarvitset vain 3 eri raaka-ainetta, yksinkertaista!

Ainekset 12 kpl noin 20 cm pitkää nutellasikaria annosta

Taikina:
Voitelu:
100
g
voita
Täyte:
250
g
nutellaa tai vastaavaa suklaa- ja hasselpähkinälevitettä

Ohje

  1. Ota filotaikinapaketti jääkaappiin sulamaan 1 vrk tai vähintään pari tuntia ennen leipomista.

  2. Aukaise filotaikinapaketti kokonaan auki ja leikkaa kaikki levyt (50 cm x 35 cm) kerralla puoliksi niin, että sinulle jää 12 kpl 25 cm x 35 cm levyä. Peitä levyt kostealla keittiöpyyhkeellä, jotta ne eivät kuivu. Lopuista levyistä voit leipoa esimerkiksi pakkauksessa olevan reseptin mukaan filonyyttejä. Toki voit leipoa kaksinkertaisen annoksen nutellarullia.

  3. Ota yksi filotaikina-arkki kerrallaan ison voidellun leivinpaperin päälle. Sivele taikinalevyn pinta kauttaaltaan voisulalla. Ota nutellaa purkista kahden teelusikan avulla ja levitä sitä pikkusormen paksuiseksi, 20 cm pitkäksi, pötköksi noin 4 cm:n päähän filolevyn toisesta laidasta.

  4. Käännä pitkät sivureunat noin 2 cm keskelle niin, että nutellapötkö jää päistään taitosten alle. Kääri nutellapötkö tämän jälkeen taikinan sisään eli rullaa taikina kokonaan nutellan ympärille rullaksi. Voitele rullan pinta voisulalla. Valmista näin kaikki rullat ja aseta ne väljästi saumat alaspäin leivinpaperille, jolla uunipelti on vuorattu.

  5. Kypsennä nutellarullia 180-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia vaalean kullankeltaisiksi.

  6. Nauti jäähtyneenä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.