Nutellasikarit

Nutellasikarit
35 min, josta valmisteluaika 20 min

Nutellasikarit ovat oikea herkkujen herkku.

Valmista sikareille rapea kääre ohuenohuesta filotaikinasta.

Reseptiä varten tarvitset vain 3 eri raaka-ainetta, yksinkertaista!

12 kpl noin 20 cm pitkää nutellasikaria
Taikina:
½pktMyllyn Paras Filotaikinaa (12 kpl puolikasta arkkia)
Voitelu:
100gvoita
Täyte:
250gnutellaa tai vastaavaa suklaa- ja hasselpähkinälevitettä

Valmistusohje

  1. Ota filotaikinapaketti jääkaappiin sulamaan 1 vrk tai vähintään pari tuntia ennen leipomista.
  2. Aukaise filotaikinapaketti kokonaan auki ja leikkaa kaikki levyt (50 cm x 35 cm) kerralla puoliksi niin, että sinulle jää 12 kpl 25 cm x 35 cm levyä. Peitä levyt kostealla keittiöpyyhkeellä. Lopuista levyistä voit leipoa esimerkiksi pakkauksessa olevan reseptin mukaan filonyyttejä. Toki voit leipoa kaksinkertaisen annoksen nutellasikareita.
  3. Ota yksi filotaikina-arkki kerrallaan ison voidellun leivinpaperin päälle. Sivele taikinalevyn pinta kauttaaltaan voisulalla. Ota nutellaa purkista kahden teelusikan avulla ja levitä sitä pikkusormen paksuiseksi, 20 cm pitkäksi, pötköksi noin 4 cm:n päähän filolevyn toisesta laidasta.
  4. Käännä pitkät sivureunat noin 2 cm keskelle niin, että nutellapötkö jää päistään taitosten alle. Kääri nutellapötkö tämän jälkeen taikinan sisään eli rullaa taikina kokonaan nutellan ympärille ”sikariksi”. Voitele sikarin pinta voisulalla. Valmista näin kaikki sikarit ja aseta ne väljästi saumat alaspäin leivinpaperille, jolla uunipelti on vuorattu.
  5. Kypsennä nutellasikareita 180-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia vaalean kullankeltaisiksi.
  6. Nauti jäähtyneenä.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)