Näin teet Pullapiirakkapohjan itse

Näin teet Pullapiirakkapohjan itse
uunipellillinen
3dlmaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
30ghiivaa
1tlsuolaa
1-1½dlsokeria
2tlkardemummaa
1muna
n.8dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
n.100g(laktoositonta) voita tai margariinia

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikinasta pellin kokoinen piirakkapohja, jätä osa taikinasta koristesuikaleiksi. Levitä pellille ja muotoile piirakalle myös reunat. Kohota ja tee muuten kuten pakastetaikinasta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)