Ainekset uunipellillinen annosta

1
annos (5 dl nestettä) itse tehtyä Myllyn Paras Pullataikinaa
200
g
paistonkestävää vadelmamarmeladia
8-10
dl
mustikoita
1-2
rkl
perunajauhoja
(sokeria)
Voiteluun:
munaa

Ohje

  1. Valmista ensin 5 dl nesteestä annos pullataikinaa. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli 2/3 taikinasta yhdeksi isoksi piirakkapohjaksi uunipellille sopivaksi. Muodosta piirakkaan pienet reunat eli venytä taikinaa hieman myös pellin reunoille.
  2. Laita pelti lämpimään paikkaan ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi paksuudeltaan leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa, esim. 40‐asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä (45 min ‐ 1 tunnin ajan). Jätä 1/3 taikinaa ja pyörittele siitä piirakan päälle pitkiä koristenauhoja, jätä ne kohoamaan leivinpaperin päälle leivinliinan alle. 
  3. Levitä vadelmamarmeladi lastan avulla hyvin kohonneen pullapohjan päälle. Sekoita mustikat, perunajauhot ja sokeri kulhossa ja levitä marmeladin päälle. Asettele nauhat piirakan päälle vinoittain niin, että piirakkaan muodostuu verkkokuvio. Voitele nauhat ja reunat munalla.
  4. Paista 175-200-asteisen uunin keskitasolla n. 30 min.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.