Mustikka-lakritsitaskut

Mustikka-lakritsitaskut
10 kpl
1pktMyllyn Paras Voitaikinaa (500 g)
munaa
mantelilastuja, raesokeria
Täyte:
150gmustikkalakritsia pilkottuna pieneksi (Panda)
2tlksitruunarahkaa (400 g)
200gmustikkahilloa (2 dl)
4dlmustikoita (200 g)
sitruunamelissanlehtiä

Valmistusohje

Valmista ensiksi voitaikinataskut: Kauli jokainen Voitaikinalevy puolet ohuemmaksi, ja leikkaa ne kahtia. Näin saat 10 kpl noin 10 x 15 cm:n kokoisia taikinalevyjä. Pistele syntyneet taikinalevyt haarukalla tiheästi ja paina kevyesti taikinalevyn keskelle taitosviiva leipäveitsen tylsällä reunalla. Taita taikinalevy kaksinkerroin niin, että taitosviiva jää taskun sisäpuolelle. Voitele taskut munalla ja ripottele halutessasi päälle mantelilastuja ja raesokeria koristeeksi. Paista taskuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15 min. Raota taskuja auki varovasti heti kuumina. Anna jäähtyä 10–15 min ennen täyttämistä.

Pilko lakritsit pieniksi ja lisää ne sitruunarahkaan. Levitä pohjille mustikkahilloa, päälle mustikoita ja rahkaseosta reilusti. Taita kansi takaisin päälle. Koristele sitruunamelissanlehdin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Voiko tähän laittaa muuta marjaa ja maustettua rahkaa? Tavallista lakritsia?
Täytteen marjoja ja muita aineksia voi vaihdella omien makumieltymysten mukaan. Terveisin, Kuluttajaneuvonta