Ainekset 10 kpl annosta

munaa
mantelilastuja, raesokeria
Täyte:
150
g
lakritsia pilkottuna pieneksi
2
tlk
sitruunarahkaa (400 g)
200
g
mustikkahilloa (2 dl)
4
dl
mustikoita (200 g)
sitruunamelissanlehtiä

Ohje

  1. Valmista ensiksi voitaikinataskut: Kauli jokainen Voitaikinalevy puolet ohuemmaksi, ja leikkaa ne kahtia. Näin saat 10 kpl noin 10 x 15 cm:n kokoisia taikinalevyjä. Pistele syntyneet taikinalevyt haarukalla tiheästi ja paina kevyesti taikinalevyn keskelle taitosviiva leipäveitsen tylsällä reunalla. Taita taikinalevy kaksinkerroin niin, että taitosviiva jää taskun sisäpuolelle.

  2. Voitele taskut munalla ja ripottele halutessasi päälle mantelilastuja ja raesokeria koristeeksi. Paista taskuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15 min. Raota taskuja auki varovasti heti kuumina. Anna jäähtyä 10–15 min ennen täyttämistä.

  3. Pilko lakritsit pieniksi ja lisää ne sitruunarahkaan. Levitä pohjille mustikkahilloa, päälle mustikoita ja rahkaseosta reilusti. Taita kansi takaisin päälle. Koristele sitruunamelissanlehdin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.