Mukikakut ovat annoskakkuja, jotka valmistuvat muutamassa minuutissa mikrossa tutuista puuroraaka-aineista! Mukikakut sopivat aamiaiseksi ja välipalaksi, sillä niistä saa energiaa ja nälkä pysyy loitolla. Hedelmäsoseet mehevöittävät kakkua.

Mukikakut voi kuorruttaa tai nauttia sellaisenaan, lisäksi niitä on helppo ottaa mukaan välipalaksi. Mukikakuista saat myös vegaanisia, käyttämällä niihin kasvipohjaista juomaa.

Ainekset 1 annos annosta

½
banaani (noin 60 g) tai vastaava määrä omenasosetta
1
rkl
maitoa tai kasvipohjaista juomaa
2
tl
maapähkinävoita tai muuta pähkinä- tai mantelivoita
1
rkl
vaahterasiirappia, erytritolia, kookossokeria tai hunajaa
ripaus
vanilliinisokeria
½
tl
leivinjauhetta
ripaus
suolaa
½
tl
kanelia ja ripaus kardemummaa)
(Halutessa muita mausteita: kaakaojauhetta, marjoja, suklaarouhetta, pähkinärouhetta, rusinoita…)

Ohje

  1. Soseuta ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

  2. Voitele iso muki voilla tai öljyllä.

  3. Kaada taikina mukiin. Kypsennä kakkua mikrossa ensin 60 sekuntia. Tämän jälkeen jatka kypsentämistä 10-20 sekunnin erissä ja tarkista aina välissä kakun kypsyys. Mukikakku voi jäädä hieman pehmeäksi keskeltä, sillä se kypsyy vielä hieman jäähtyessään.

  4. Anna mukikakun jäähtyä mukissa 3-5 minuuttia. Nauti kakku joko suoraan mukista tai kumoa se lautaselle.

Resepti:
Hanna Skyttä

Vinkit

Voit myös halkaista mukikakun kolmeen osaan ja tehdä siitä minitäytekakun haluamillasi täytteillä. Ihanaa arjen luksusta!

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.